å herlige hverdag………….

Tøff start på nyåret, med klinkis og regn, så jeg ikke helt skjønner jeg ikke havna med lyskestrekk eller brekt lårhals eller i det minste blaut bukse igår!

Dexter har vært glad for å begynne på skolen igjen etter ferien, mens DeeDee var tilfreds med nye dager i barnehagen.  Mens jeg merker at det var jammen godt med litt hverdag nå, om det er aldri så travelt. Få ungene i naturlig døgnrytme igjen, og få litt mer tid med venner og lekekamerater. Eller travelt er det ikke ennå da, denne uka er en rolig begynnelse,  først neste uke begynner turn og andre aktiviteter.

Og, dette er ganske fantastisk. Dexter har lært å lese, og skrive! Det går seint, ja, og skrivefeil, javisst, men hva så- han klarer å bruke skriftspråket, og jeg forstår hva han skriver.

Han og DeeDee fikk hver sin DSI til jul. Og der er det en fordel å kunne lese det som står, samt man kan navngi rollefigurene i spillet.

Da knekte han koden.

Jeg har hele tiden ventet på at et eller annet skulle vekke interessen hans for å utforske det skriftlige universet der ute- jeg leser for dem hver kveld, han har fått prøvd seg på data, jeg gir han Donaldblader, jeg prøver få han til å lese alt vi omgir oss med. Og sitter med leseleksene hans hver skoledag. Ingenting har nytta. Han lærte seg bokstavene, joda, men bare pugget og repeterte det som stod på sidene i skolebøkene. Og ikke er han dum! rett og slett bare totalt manglende interesse!

Men nå altså- endelig har han klart det! Han er ganske stolt sjøl…..

Og så har jeg gitt han lov til å gå til og fra skolen sjøl. Skolen ligger 10 minutts gange unna, og han går med en klassekamerat. Så det er vel ikke så mye å skryte av, kanskje jeg burde latt han gjøre det før……..ihvertfall er han veldig stolt av å ha blitt litt større gutt!

«Mamma, kan ikke jeg bare hente DeeDee i barnehagen også?» sier han. «Vær så snill!! Vi kan veien, det vet du!»

Ja, de kan veien. Og de er noen ganger perlevenner. Men tror nok jeg skal hente trollet mitt sjøl ja, til hun er stor nok til å gå hjem aleine…Men er glad for han vil og vil og vil! Vil lære, vil ha ansvar..

Og så enda en ting! Jeg lærer dem å lage mat. Begge to. Litt praktisk at de kan koke kaffe, og klarer lage perfekte bløtkokte egg, og eggerøre, er de ikke flinke? (Er jo morsdag snart)

I dag lærte jeg dem pastasaus! Jeg vil de skal synes det er GØY   å lage mat, jeg vil de skal oppleve mestring, og få sansen for ekte smaker, ikke bare posesauser og ferdigpizza, selv om det selvfølgelig må gå an å variere i blant.

Synes dette året har startet veldig bra!

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, hverdag og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *