Barnebøker- mitt prosjekt!

jeg har sett i dag at mange bloggere har sine prosjekter,  som Mammadamen og wachiwi viser her.

Jeg tenkte at mitt prosjekt på denne bloggen vil være å finne en ny barnebok å anbefale hver uke.

Vi prøver å ha en lesestund hver kveld (betinget av at mine søte små klarer legge seg tidsnok) og det har jeg også gjort med de 2 eldste da de var små, helt til de var så store at det var mer spennende å lese sjøl…………

Jeg tror ordforråd, fantasi, forståelse av verden, og leselyst, kommer lettere dersom barna blir lest for.

Men det er ofte vanskelig å vite hvilke bøker barna synes er morsomme!

Vi har samlet et lite bibliotek etterhvert, og Dexter og DeeDee bytter på å velge bok, men har heldigvis noenlunde samme favoritter.

Første bok ut, den vi leser denne uka: Gubben og katten – «Da katten Findus var liten» av Sven Nordquist

Dette er ei bok i en serie som sikkert mange kjenner til. De er fantastisk morsomt tegnet, og kan leses om igjen og om igjen. Gode lune historier med litt dypere innhold uten å virke pedagogiske. Her er det fantasivesener som lurer rundt i veggene og hagen, hønene har kaffeselskap og lager barnerom til eggene sine…..dette er ikke en del av historien, så mens jeg leser den egentlige handlingen oppdager Dexter og DeeDee nye detaljer i tegningene hver gang.

Absolutt å anbefale!

Og disse bøkene er blant begges favoritter

Dette innlegget ble publisert i barnebøker og merket med , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Barnebøker- mitt prosjekt!

 1. wachiwi sier:

  Først av alt: Tusen takk for kommentar på bloggen min! Jeg skal ta oppdaterings-bilder neste uke så følg med!

  Jeg skal følge prosjektet ditt, faktisk så fikk ungene akuratt den boka du annbefaler i dag til jul. Vi har ikke fått lest den enda, men det skjønner jeg at vi må!

  • alexia sier:

   Ja, denne fikk sønnen min til jul……dattera mi fikk en annen, så vi gleder oss til den! Og takk for hyggelig kommentar, skal følge med på de oppdateringene dine!

 2. Mammadamen sier:

  Hei Alexia,

  kjempespennende prosjekt. Jeg skriver også litt om barnebøker innimellom. Gleder meg til å følge dine anbefalinger!

  Karianne:-)

  • alexia sier:

   Takk , mammadamen! Ja, jeg synes det………nå er det barnas anbefalinger som kommer til å stå på denne lista, bøkene som mine 2 små liker og som vi leser om og om og om igjen. Så er en liten utfordring etterhvert om jeg klarer finne 52 gode bøker i løpet av 1 år!

   Får sniktitte hos deg tror jeg…………og kanskje finne noen gode bøker til meg selv også? 😉 Ser du har mange gode tips.

 3. Anette sier:

  Heisann og tusen takk for at du deltar på Boktemaet mitt 🙂 Katten Findus bringer frem mange gode leseminner. Det var en av favorittene til sønnen min Kristian som snart fyller tretten år. Nå er han en like stor lesehest som mammaen sin og suser gjennom bøker som Lyntyven og Harry Potter. Så bra at du fant meg, forresten, bloggen din blir jeg garantert å besøke flere ganger, den er superflott! Klem fra Anette 🙂

  • alexia sier:

   Tusen takk for veldig hyggelig kommentar!
   Ja, de eldste mine ble noen ordentlige lesehester de og, og det er jeg glad for. Gleder meg til de 2 minste er gamle nok til Harry Potter, de leste jeg faktisk med stor glede sjøl. Har hele serien både på norsk og engelsk!
   Men vi har endel spesielle bøker i samlingen som du skal få se etterhvert……..her skal barna få plukke ut…
   Klem tilbake! 😀

 4. Supersnuppa sier:

  Takk for koselig kommentar på bloggen min!

  Så artig med barnebokprosjekt, tror kanskje jeg skal prøve på noe det samme. Alltid spennende å oppdage gode bøker for barn. Her i huset leses det mye, av Supersnuppa selv og etterhvert av frøkna. Her er lesekoden nettopp knekt, og en ny verden har åpnet seg:-)

  Jeg oppdaget fort at de bøkene jeg valgte for frøkna var mine egne barndomsfavoritter, få nye bøker har sneket seg inn i samlingen hennes. Men vi prøver oss fram og har blitt flinke til å gå på oppdagelsesferd i bokhandelen. Vi bruker biblioteker uforskammet lite, det er liksom noe eget med å ha og eie bøkene selv. Dessuten blir favorittene lest mange ganger, de blir jo nærmest utslitt:-)

  Jeg skal stikke innom bloggen din framover for å få med meg tipsene dine. Jeg har ikke vært innom deg før så jeg må spørre; hvor gamle er barna dine? Jeg er nemlig norsklærer på en ungdomsskole, og må derfor til stadighet tipse om bøker. Men det begrenser seg litt når man er bare en. Og selv om jeg prøver å lese min dose av ungdomsbøker, så blir de farget av mine favorittsjangere og av mitt (kall det) voksne ståsted. Hadde vært fint å finne andre som har kunnskaper å dele;-)

  Ha ei fortsatt fin helg!

  • alexia sier:

   Takk for hyggelig kommentar! Mine barn er 5 (snart 6), 7, 18 og 20. Så vi har mye bøker fra de stores barndom liggende, men fyller på litt etterhvert og ja, for enkelte eksemplarer er blitt ganske så fillete dessverre….
   Nå skal jeg prøve å ikke få prestasjonsangst siden norsklærere og bokentusiaster følger med her, min intensjon er at barnas egne favoritter blir presentert, og som dere kommer til å se utover er det endel sjeldne rariteter der!
   Selv leste jeg vel helst Donald, Frøken Detektiv og Bobseybarna da jeg var liten, dette har ikke blitt noen av mine sine favoritter. Men det er utrolig mange fine barnebøker!
   Ha ei fortsatt fin helg du og!

 5. Supersnuppa sier:

  Hei.
  Kan jeg be deg om å slette min tidligere kommentar på dette innlegget.
  Tenkte ikke over at jeg oppga navnet mitt… vil egentlig ikke gjøre det. Oppdaget det da jeg googlet meg selv i dag.
  På forhånd takk!
  klem

  • alexia sier:

   jeg fikset det så navnet ble tatt bort- og takk for du minnet meg på prosjektet mitt- sååå flink jeg har vært (huff, rødme)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *