Blåbærmuffins

Til 12 muffins…

5dl mel

1 ss bakepulver

1/2 ts salt

1 stort egg

2,5 dl fruktose

4 spiseskjeer smeltet usaltet smør

3 dl seterrømme

200 gram frosne blåbær (eller ferske, om du har tilgang…)

Stekes på 175 grader, så du kan begynne med å sette på ovnen… dette tar nemlig ikke lang tid.

(En sitron og sukker til glasuren)

Smelt smøret, og la det avkjøle seg litt.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle

Visp egget i en annen bolle i ca 30 sekunder, til det er godt blandet og har en fin jevn gul farge.

Tilsett sukker, og bland videre til du får en tykk røre (ca 30 sek)

Tilsett det smeltede smøret i tre omganger, og rør mellom til røren blir jevn.

Finn frem rømme og rør den inn i to omganger, dvs først halvparten så resten..

I den tørre bollen, med melet og bakepulveret, tilsetter du nå blåbærene, helst frosne.

Rør forsiktig inn med en skje…den som klarer unngå å få lilla røre er en matkunstner!

Finn frem en slikkepott.

Hell over den flytende røren av smør, rømme egg og sukker-

Bland forsiktig med slikkepotten

Finn frem en tresleiv, og fyll muffinsformer.

Sett de på et brett inn i ovnen på midterste nivå i 25 minutter-30 minutter

Om ønskelig pensles de med sitronglasur.

Da gjør du slik:

Skrell en sitron til du har ca en toppet teskje med sitronskall

Putt skallet i en skål med ca 1 dl fruktsukker

Bland sukker og sitronskall i den lille skålen

Skvis sitronen(e) til du har ca 0,5 dl sitronsaft. Bland dette med 0,5 dlfruktsukker i en liten kasserolle, og kok opp over medium varme

Rør konstant, til fruktsukkeret oppløses, og det danner seg en tykk sirup

Sjekk muffinsen etter 25 min med en tannspirker. Dersom det bare sitter noen få fuktige smuler på pirkeren når du stikker den inn til midten av en muffin, så er de klare..

Voila! La dem hvile i 5 minutter…

Pensle muffinsen med sitronlaken

Dyppe hver og en i sukkerbollen med sitronskall

Og der har du 12 nydelige muffins du kan kose deg med..

Lykke til!

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *