Husets universale tomatsaus

må jeg jo kalle den……

brukes til pasta, pizza, kjøttboller, lasagne, bacalao osv.

Veldig enkel, så denne her klarer mine 2 minste også lage nå!

Du trenger:

1 boks hermetiske hakkede tomater

1 glass tomatpure

3 kløfter hvitløk

2 store gule løk

2 gulrøtter

1/2 ss tørket oregano

1/2 ss tørket basilikum

1 ts demerarasukker

litt pepper

2 ts salt

olje til å steike i, olivenolje f eks

(evt 1/2 kg kjøttdeig)

2 dl vann (kan kuttes ut dersom du lager denne til pizzasaus)

Slik gjør du:

Hakk løk og hvitløk, rasp gulrøtter. Surr det mykt og blankt i olje, ha oppi tomater og tomatpure. Stekingen gjør at løken blir rund og mild i smaken, så til og med mine barn som sier de hater løk, ikke protesterer på å ha det i denne sausen.

Gulrøtter jevner og gir fin farge- og litt ekstra vitaminer!

Smak til med krydder. Vil du ha kjøttdeig oppi tar du det før tomatene. Og demerarasukkeret (du kan bruke vanlig sukker om du vil) runder av tomatsmaken.

Er man lur, kan man gjøre som kokken Erling i nye Rema 1000 reklamen sier- lag en diger porsjon når du først setter i gang, så kan du variere hva du bruker den til!

Jeg lager vanligvis den her til pasta tidlig i uken,  en diiiger prosjon, så har jeg ferdig pizzasaus til fredagen. Vi er litt vanedyr her i heimen nemlig…..pasta en gang i uka, pizza på freddan.

Ha ei god helg alle sammen!

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *