Søndag…..sovedag

J

Tåke er ikke optimalt fotovær fant jeg ut. Men hadde meg en fin søndagstur idag, herlig med frisk luft.

Ungene er hos pappaen sin, og jeg har endelig fått sovet 8 timer hver natt.

Av en eller annen grunn har det sklidd ganske ut med soving hos oss i det siste. Dexter og DeeDee kommer tuslende  inn hver eneste natt, noen ganger våkner de også, jeg våkner hver natt men er for trøtt til å bære de inn i egne senger.

De har begynt å bli litt for store til det nå. De tar stooor plass! Det er armer og bein overalt, og alltid for lite puter og dyner.

Ja, jeg har dobbeltseng- med 4 hodeputer og 2 dyner.

Men ender opp med at ene dyna ligger på gulvet, jeg ligger feil vei med sengeteppet over meg mens Dexter og DeeDee deler dyne. Eller de begynner sloss i søvne. Som sagt, armer og bein overalt.

Jeg veit, det er helt bak mål.

Men alt sklei ut i jula, eller nyttår, og vi har ikke klart å hente inn igjen gode sovevaner.

De får ikke sove. Eller, om den ene sovner, så kommer den andre ned og klager på snorking.

Eller, de sovner og våkner av hårballer .

Eller de krangler om hvilken cd de skal høre på-(de får lov å høre på hver sin cd)

Eller , de kommer ned fordi de er trøtte. TRØTTE!

Eller de hører lyder.

Eller de kan jo kanskje komme til å drømme. Så da kommer de ned.

Eller de er tørste.

Eller de skal på do.

Jeg har latt de få lov til å gå og legge seg i min seng da- av en eller annen grunn er den senga immun mot snorking, ingen er mørkredde der inne,  de trenger ikke bamser/leker/ katter/cdspiller/ds, – om de skal på do går de på do, er de tørste finner de seg vann- ja der sovner de faktisk.

Og så er det litt kos

Men .

Jeg veit det jo.

Enden på visa er jo nå at begge to bare går inn der og legger seg med en gang jeg har gitt de nattaklemmen.

Og så har det blitt mindre og mindre søvn natt etter natt helt til denne helga. Og jeg har friperiode etter eksamen midt i januar, så har liksom egentlig muligheten til å sove noen timer når de er på skole/i barnehage.

Men jeg tør ikke! Tenk om jeg forsov meg da! Isj, ikke bare bare å være singel alltid.

Men det hjalp med noen gode sammenhengende sov-til-du-våkner-av-deg-sjøl-søvn kjenner jeg.

Og så fikk jeg høre en søt liten hemmelighet før helga………..

lurer forresten på om noen lesere av bloggen har en fin oppskrift på hentesett?

Dette innlegget ble publisert i hverdag og merket med , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Søndag…..sovedag

 1. wachiwi sier:

  hehe….høres ut som kidsa må flytte ut av mammas seng ja :p godt du fikk et avbrekk i alle fall, høres egentlig veldig herlig ut å sende de ut av huset til pappa. her det det morra kl fem og ingen avbrekk som gjelder……når sover de til kl 10 egentlig? tenåra?

 2. mette sier:

  hmm 1. krav bør vel være, ingen lesing av bok om det ikke finner sted i egen seng?

  Her leser jeg bok to ganger pr kveld. stort sett nå ! Er glad hver gang jeg leser bok jeg, for da vet jeg at ungene er i seng til rett tid. 1. lesing er kl 20.00 og 2.lesing er kl 21.00. På hvert sitt rom og i hver sin seng. Men ikke alltid da… hender seg det er fult kaos på samme rom kl 22 og. …. men sånn er det i DG sitt kaos-hus vettu.

  • alexia sier:

   vel, mine 2 er ganske jevnaldrende, så dermed legger de seg samtidig. Og da blir de lest for samtidig. Hvor er det enklest å gjøre det? I min seng. Så den er liksom ikke hellig………..men men, begynner komme seg, i natt sov de i hver sin seng til kl 5 hvertfall, bedring!
   Superflink du er Mette som leser 2 ganger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *