Ukens Boktips

Denne uka ville ungene vise meg boka pappan deres har kjøpt, og som de har hatt stor glede av å lese alle 3.

Svein og Rotta – Kloakkturen

av Marit Nicolaysen

«Svein og ferieklubben skal på tur til det store kloakkanlegget under jorda. Selv om turen er full av spennende ting, blir Svein kjempekvalm: det stinker, drypper og flyter av døde rotter. Og husket han forresten å lukke buret til sin egen hetterotte hjemme, hans aller beste venn?»

Trenger jeg si noe mer, her det bæsj og promp og ekle dyr, midt i blinken for unger i den alderen og en pappa som fortsatt ler av prompehumor.

Haha.

Neida, boka er morsom den, og jeg skal være på utkikk etter flere i samme serien.

Jeg tror ikke poenget med å lese for barna alltid er å finne kvalitetslitteratur- eller hva vi anser som kvalitet. Det jeg vil med å lese for dem er å gi dem leselyst, og få dem til å forstå det magiske universet som finnes i bøkene. Dessuten er det en tid for samvær, kos og nærhet, det med å ha de i armkroken og lese for de.

Så, det viktigste er at ungene liker det.

Er det noen andre som har noen gode tips på ukjente bøker de selv leser for egne barn?

(jeg venter på de skal velge noen høyverdige litteraturskatter vi leser innimellom, hihi! Neida, nekter å kalle meg snobbete)

Dette innlegget ble publisert i barnebøker. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Ukens Boktips

 1. Frøydis sier:

  Hehe…ingenting er så gøy som å si bæsj og fis!!
  Albert Åberg Vil ikke…den var en kjempesuksess hos mine da de var små!! Anbefales!! Alle Albert Åberg faktisk..skjønn liten fyr :-))

  Ha en superduper helg og klem fra meg :-))

 2. Hakkespett sier:

  Av nysgjerrighet lurer jeg på om noen kjenner til boken Da Per var ku? Den leste mamma for meg da jeg var liten. Født i 73. Vi syntes det var hysterisk morsomt for pappa heter Per.

 3. Vi holder på med første dr. Proktor-boka, den er jo ikke ukjent……Svein og Rotta har jeg merka meg. Jeg tro heller ikke det er tilfeldig at sjuåringen liker å lese, vi har mange bøker i huset og har alltid lest for henne fra hun var lita. Det er en koselig barn-foreldre aktivitet.

  Herlig bakhodebilde under her, skjønner det tok en stund før det ble avgang til svømmehallen. ☺ Jeg er jo også anonym på bloggen så det er mye hender og bakhoder, jepp.

 4. Liv-Inger sier:

  Jentene våre er kjempeglad i Svein og rotta. Eller mest den eldste da, som er 8. Hun har lest en bok eller to, som hun lånte på biblioteket. Og så har vi vel to filmer? Svein og rotta, og Svein og rotta og ufomysteriet eller noe i den duren, tror jeg det er. Artig!

  Er kjempeviktig å gi de små leseglade!

  Vi har forresten Da Per var ku, Hakkespett. En gammel utgave, etter onkelen til jentene. Festlig historie 🙂

 5. alexia sier:

  Dr Proktor og Da Per var ku er notert! Den siste var jo skrevet av Torbjørn Egner, så jeg da jeg googla….tror faktisk den ble lest på skolen en gang, men minnet er ganske vagt….skal låne begge! takk for alle kommentarer og tips!

 6. Ann SIssel sier:

  Tror vi og må en tur innom biblioteket og finne alle disse morsomme titlene til lille prinsessa vår. Hun elsker å lese, og nå begynner hun å fatte interesse for bøker selv vi som voksne liker, så det er spennende!

  Takk for kjempekoselig kommentar i boggen min! Settes. Veldig stor pris på!

  Nei, nå er vel den kveldennover også, så jeg sier sov godt og drøm søtt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *