«Dustene»

av Roald Dahl, lydbok lest av Trond Peter Stamsø Munch, spilletid 1t

Ja, denne gangen ville jeg presentere en lydbok. Noen ganger blir det for travelt å ta den halvtimen med lesestund om kvelden- eller kanskje man trenger noe å høre på i bilen? Da er lydbok perfekt, og denne her er en klar favoritt.

«Dustene» har Dexter hørt på nesten hver eneste kveld i flere måneder-  lillesøster DeeDee får låne den iblant.

Roald Dahl har vel alle hørt om, og det skal vanskelig gjøres å ikke ha lest en bok av ham eller sett en film der han har skrevet manus. Men dersom du allikevel lurer på hvilken bok du vil introdusere for dine barn for at de skal gjøre seg kjent med hans fabelaktige univers, vil jeg anbefale denne.

Vi blir kjent med de utrolig grusomme, klumpete og hårete herr og fru Dust, som er akkurat så dustete, onde og ekle som man kan forvente av en antihelt funnet opp av Roald Dahl. De blir utsatt for en veldig rettferdig hevn fra apen Klubbiklopp og Rullerask-fuglen, i tillegg er de riktig så slemme mot hverandre. For eksempel da fru Dust lurer herr Dust til å spise meitemark- hun har det oppi spaghettien hans.

Eller da herr Dust lurer sin kone til å tro hun har den ubotelige sykdommen «Krympern»- de er virkelig oppfinnsomme i hvordan de plager og skremmer hverandre.

De plager også dyr, og er slemme mot barn.

Boka er grusom, skummel, morsom og fantasifull- og Trond Peter Stamsøe Munch leser den med innlevelse.  Skummel og grusom, men historien er så morsom og usannsynlig at mine barn ikke blir redde, de bare ler. Og denne historien er like morsom for voksne som for barn! Synes ihvertfall jeg!

Den er en av mine absolutte favoritter fra denne forfatteren, og anbefales på det varmeste av både meg og ungene!

Dette innlegget ble publisert i barnebøker. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til «Dustene»

  1. underveis sier:

    Hei. Så fint at du leser for ungene dine – og lydbok er supert det også. Her går det i lydbok ofte når de vil slappe av i stua, bygge lego og ta det med ro – eller for syke barn på sofaen. Mens høytlesning får vi til hver kveld til kveldsmaten. Da er alle samlet, det er en super tid for å få lest høyt for alle. Da de største var små strevde vi med å få tid til alt en skulle ha inn i kveldsstellet – barnetv, kveldsmat, stell på badet, høytlesning, sang på senga – det ble alt for mye. Så vi fant ut at vi måtte slå sammen noe – og endte på at lesing og kveldsmat er ideelt. Og det har vi holdt på selv om de nå blir større. Akkurat nå leser vi Rasmus på loffen. Passer fint for alle tre (nesten fem, sjuogethalvt, ni). Tenkte det kanskje var et tips for deg som gjerne vil lese for dem, men ikke alltid får tid…. Ha en fin dag!!

  2. Alexia sier:

    hm, lese til kveldsmat var ikke så dumt nei…og takk for boktips! ha en fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *