Sukker- og melkefrie Oreo cookies

Kjeksene

• 3 dl siktet hvetemel

• 1 dl kakao

• 3 ts  bakepulver

• 1/4 ts salt

• 2 1/2 dl Sukrin

• 145 g romtemperert melkefritt smør

• 1 egg

1. Bland sammen mel, kakao, natron, bakepulver, salt og Sukrin i en bolle.

2. Rør inn smør og egg til deigen er en sammenhengende masse.

3. Trill små kuler av deigen og trykk dem flate på et stekebrett kledd med bakepapir.

De skal være små nok til at du får plass til i hvert fall 25 på ett brett. Og om du vil, kan du stemple dem så du får mønster på dem, Dexter fant på at han skulle kalle dem «Potekjeks»- han lagde potemønster med potetmoseren

Fine? Slik så de ut

4. Stek i 8-9 minutter ved 190 C midt i ovnen

5. Legg dem til avkjøling på en bakerist

Fyllet:

• 55 g romtemperert melkefritt smør

• 3 dl Sukrinmelis

• 2 ts vaniljeessens

• 2 ss vann

1. Ha smøret i en bolle og kjør maskinen på lav styrke.

2. Ha i melis, vaniljeessens og vann litt og litt.

3. Skru maskinen på høy hastighet til kremen blir lett og luftig (ca 2-3 minutter).

Når kjeksen og kremen er ferdig legger du en liten klump med krem midt på en kjeks, legger en ny kjeks oppå og klemmer sammen- forsiktig…….

(Om du ikke reagerer på melk, kan det melkefrie smøret byttes ut med vanlig smør)

Velbekomme!

(De forsvinner fort disse her, neste gang dobler jeg oppskriften)

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Sukker- og melkefrie Oreo cookies

  1. frøydis sier:

    Rett og slett NAM!! Ble kjempefine 🙂
    Ja, neste gang får du bake så mange at vi også får smake, hehe

    Klem fra meg

  2. Guro sier:

    Hei!
    Nam, de så skikkelig gode ut. Hvis de smakte like godt som de ser ut så skjønner jeg godt at de forsvant fort 🙂

    Så bra at du bestilte Bistandsaktuelt, håper du blir fornøyd!
    Ha en fortsatt fin søndagskveld 🙂

  3. alexia sier:

    Ja, de var gode! Disse skal jeg lage igjen!

    Og gleder meg til å få Bistandsaktuelt ja, var litt inne på nettutgaven også.

    Ha en fin uke! 😉

  4. Mmmmm…. de så gode ut!!

  5. whitebite sier:

    yummy!
    tåler ikke gutten din melk heller?
    gutten min holdt vi unna melk til han var rundt 4 år pga atopisk eksem.. Nå kan han ha melk, men vil ikke selv ha vanlig melk. Og det er bare greit, for jeg synes ikke melk er noe bra. Melk er for å si det mildt utrolig oppskrytt. Og kilder til kalsium finnes i mange andre matvarer. Utvalget av melkefrie matvarer har bedret seg, men tenker du må være ganske kreativ og på let når det i tillegg skal være sukkerfritt! Flink du er!

  6. alexia sier:

    Takk for koslige kommentarer! Og ja. whitebite, gutten min reagerer på melk, men han tåler det i mindre mengder. Dvs det pleier gå bra om han spiser en yoghurt, eller spiser ost på brødskiva. Men gi han et vanlig glass melk så får han problemer med magen. Så derfor er alle oppskriftene jeg legger ut her tilpasset han- så kanskje andre med samme problemer kan ha glede av det!
    For ja, det er en liten utfordring noen ganger å klare ha et variert bra kosthold som alle i familien liker, når man skal unngå sukker og melk, som finnes i altfor mange vanlige dagligvarer etter mitt syn.

    Men- jeg skal ikke klage, det finnes verre lidelser- og konsekvensen er at jeg lager mat fra bunnen med rene råvarer- det er jo bare bra, ikke sant? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *