Relasjoner

Har du noengang prøvd å forklare norske ord for en utlending som ikke prater engelsk- men vil lære norsk?

«Forklar ordet relasjoner» sier min veninne til meg.

«Forhold?» – foreslår jeg

Hun ser på meg og grubler litt mens hun tygger seg i leppa. Så går det et lys opp for henne.

«Ah! Konflikt altså

konkluderer hun og skriver det ned -lykkelig triumferende av å forstå verden rundt seg litt bedre

«Ja,» sier jeg og tar en slurk av kaffen

Dette innlegget ble publisert i hmmm og merket med , . Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Relasjoner

 1. frøydis sier:

  Heisann 🙂
  Herlig! Er jo gift med en såkalt utlending, men han er jo engelsk..selv om han har bodd her i maaange år er det fremdeles enkelte ord som er vanskelig å forstå. Verste er, er at jeg merker jeg «snakker som han», altså gramatisk feil..men pytt..så sjarmerende så 😉

  ha en flott fredag og klem fra meg

 2. alexia sier:

  Takk og ligeså Frøydis! Ja, det med å slå om når man snakker med en som snakker gebrokkent er det flere som gjør har jeg lagt merke til…….morsomt!

 3. Trollmora sier:

  hihi…. dette opplever jeg ofte 🙂 Jeg er gift med en utlending, og selv om han er veldig flink til å tilegne seg kunnskap så går han i språkfella nesten daglig enda… til min store fornøyelse som oftest og innimellom til frustrasjon og ettertanke 🙂 hihi

 4. wachiwi sier:

  Takk for kommentar. Kos deg med home-house work!

 5. Missene sier:

  Hehe, har tydeligvis et realitisk syn på forhold 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *