Barneboktips nr 9

Da jeg spurte DeeDee hvilken bok hun ville jeg skulle anbefale denne uka, så gikk hun rett bort i bokhylla og fant

Ellen og Pingvin

av Clara Vulliamy

DeeDee har i det siste begynt  å tenke på at hun snart skal begynne på skolen, og kommer til å bli skilt fra vennene sine i barnehagen- det tror jeg er grunnen til at hun vil jeg skal lese denne boka nå.

For den handler om lille Ellen som ikke har lyst å gå på lekeplassen, fordi hun ikke kjenner noen der.

Pingvin er bamsen hennes og bestevennen.

Ellen prøver å finne noen å leke med, men det går ikke så bra

Hun har ikke lyst å være der. Men så treffer hun en gutt, som også er aleine, og har med bamsen sin. Dermed ender det bra, hun får en ny venn som forstår henne

(tegningen av katten er lagt til av en av leserne i huset her)

Dette er en søt bok, og passer bra om en har barn som skal begynne i ny barnehage eller på skolen, den viser at det alltid finnes noen som en kan bli venner med, selv om en kanskje føler seg utenfor i starten. Ikke morsom, ikke spennende, bare søt og optimistisk, og blir lest med jevne mellomrom- men passer vel best for barn fra 3-6 år vil jeg tro.

Jeg vil også anbefale å ta en tur i bokhandelen for tiden, der er det Mammutsalg, og det er fortsatt godbiter å få tak i! Utvalget varierer nok fra butikk til butikk.

Jeg kjøpte disse 3

«Det snille beinrangelet» av Jørn Roeim, som er en samling grøsserhistorier for barn,  Erlend Loes 3 første bøker om Kurt samlet i ett bind- den har jeg hørt mye bra om men ikke lest, og «Legenden om Narnia- Løven , heksen og klesskapet»- klassikeren, jeg har bare sett filmen. Velkjente bøker altså, men sånne bøker synes jeg barna skal få bli kjent med- og har lyst å lese de sjøl!

så får jeg komme med omtale seinere

Er det andre som synes det er kjekkere å kjøpe barnebøker enn å låne de på biblioteket? Som finner stor glede av å lese de samme bøkene om igjen og om igjen? For det gjør mine barn, får håpe de liker disse nye her…….

Ha en fortsatt fin søndagskveld, og en fin neste  uke!

Dette innlegget ble publisert i barnebøker og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Barneboktips nr 9

 1. whitebite sier:

  Ja! det er kjekkere å KJØPE bøker, enn å låne.. Så slipper man styre med og huske på å levere dem tilbake!
  kjekt med boktips! Jeg har også et skolebarn til høsten. 10 år siden sist! grøss og gru som jeg gruer meg. han er jo så liten..på en måte.
  Klem☻

 2. alexia sier:

  10 år siden? Ja, forstår deg godt…jeg har 11 år mellom nr 2 og nr 3, var tøft da han begynte på skolen- men nå går han i andre og klarer seg fint. Minstejenta er egentlig stor for alderen, men hun er jo babyen likevel……så er litt vemodig ja, men aller mest gruer hun seg fordi vennene fra barnehagen ikke følger med. Men forhåpentligvis går det bra.
  Klem til deg og!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *