Flyvende biler og knytting av sko

-«Mamma, vet du hvordan vi kunne fått biler som ikke forurenser og ikke bruker bensin?» sier Dexter plutselig en dag vi sitter i bilen på vei hjem

-«Nei? »

-«Det vet jeg! Dersom veiene hadde innebygde magneter, og det var magneter i bilene også, så hadde de svevd avgårde- og så kunne energien de lagde ved å flytte på seg blitt brukt til strøm til lysene og cd-spilleren! Men det hadde blitt litt dyrt asså, å bygge om alle veiene- i hele verden- sikkert femtitretusenfantasilliongasilionmillionhundretusen- MINST!  Men bare med en gang, og etterpå hadde vi ikke trengt bensin eller noe så da hadde vi jo spart- og vi hadde spart MILJØET!»

Iallverden tenker jeg, hvor får han det fra?

-«Har du sett dette på TV kanskje?»

-«Neida- du vet de leketogene vi har, når du setter de feil vei vet du? Da skyves de fra hverandre. Det ville skjedd med bilene og. Men man måtte være nøye å ha passe sterke magneter så de ikke fløy ut i verdensrommet da, det er klart, så det er nok ikke så enkelt. Men det hadde funka det.»

Jeg er målløs. Vel hjemme må jeg sjekke om det finnes flyvende biler med magneter- det gjør det faktisk, andre har tenkt samme tanken.

Ellers hadde jeg aldri lagt det ut her!!!! Men  måten hjernen hans fungerer på- den fascinerer meg. For vi strever ennå med å lære han å knytte skoene……..

– «Mom, do you know how we could make cars that doesn’t pollute and do not use gasoline?» Dexter suddenly  said one day we sat in the car on the way home

– «No?»

– «I know: If the roads had built-in magnets, and there were magnets in the cars aswell,  they would have floated away and so could the energy they made ​​by moving themselves been used to power the lights and cd player! But sure it had became a bit expensive ,  you know-rebuild all the roads in the whole-wide-world-fiftythreemillionsbillionsgasillions at LEAST! But only once, and afterwards we  wouldn’t need any gasoline or something so we would save money and we had saved ENVIRONMENT! «

Holy God, I thought, where does he get those ideas?

– «Have you seen this on TV maybe?»

– «Oh no-you know those toy trains we have, when you put them the wrong way, you know? then they pushed each other from one another. It would have happened to the cars aswell. But  we must be careful to be sure the magnets aren’t TOO strong or they will fly into space , that’s for sure, so it’s probably not that simple. But it would have worked. «

I’m speechless. Back home I have to check whether there are flying cars with magnets, it does indeed, others have been thinking the same thought….or else I’ve wouldn’t post it here!! And we still strugle teaching him to tie his shoelaces…….

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, hmmm og merket med . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Flyvende biler og knytting av sko

 1. ann-christin sier:

  heisann

  Koppene er fra herligste Home & Cottage

  Fin kveld!

 2. Hakkespett sier:

  Fantastisk. Elsker barn og deres kreativitet. Kanskje vi kan utvikle et konsept sammen.

 3. alexia sier:

  Ja, tror dere er like kreative dere to, hihi! Blir spennende å se hva det blir av han som stor………..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *