Engler og telys

I det siste har det vært utallige aksjoner i sosiale medier der man oppfordres til å tenne telys for det ene og det andre, for å vise sin støtte til ofre på ulike hold. Særlig på facebook, og folk er ivrig med.

Ikke noe galt i det- det viser at sosiale medier er et bra verktøy for å fange folks oppmerksomhet og engasjement.

Katastrofen i Japan er den siste store saken der vi har fått vise vår støtte. Og folk tenner telys. Og bloggere lot være å blogge eller blogget om hvorfor de blogget på tross av oppfordringen om bloggfri dag til støtte for ofrene.

Ingenting av dette hjelper befolkningen i Japan det spøtt. Men det gjør at vi blir bevisste, tror jeg, og engasjerer oss på en annen måte enn om vi bare sitter og ser på nyhetene hva som skjer. Så da håper jeg det fører til at folk gjør som jeg, og donerer et beløp til Røde Kors sitt arbeid der nede- dersom man ikke har andre måter å hjelpe på. For det er ikke så mye annet vanlige folk KAN gjøre.

Märtha ville sende engler. Akkurat det tror jeg hun kan spare seg for. Ikke at jeg ikke tror at Märtha virkelig tror på engler, det er jeg overbevist om at hun gjør, og at det finnes mer mellom himmel og jord enn man kan ta og føle på, det tror jeg også.

Men – vet ikke englene selv hvor det er behov for dem?( Dersom de finnes, altså) Når det er sagt, er det vel ikke så stor forskjell om prinsessen sender engler enn om en prest sender en bønn.

Bare at ingen ler av presten……..

Ha en herlig søndag, gjerne med telys!

Klem fra meg!

Dette innlegget ble publisert i Diverse og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Engler og telys

 1. frøydis sier:

  🙂 «Ingen ler av presten»…det er så sant atte 🙂
  Om man kaller det engler eller hjelpere…jo, de vet akkurat hvor de trengs. At det er mye mellom himmel og jord har jeg opplevd så mye av at jeg ikke er i tvil!!
  Men skal ikke komme inn på det her, hehe…

  Vi ble lovet sol igår, men den har gjemt seg…og så så fint vi hadde det igår..
  Jaja..
  Ha en flott søndag og klem fra meg 🙂
  Velkommen til meg forresten 🙂 SABLA koselig, som vi sier her i sør :-))

 2. frøydis sier:

  Heisann igjen 🙂
  Du finner meg på fjesboka, så hvis du vil kan du legge meg til som venn der, så kan jeg forklare litt mer 😉
  Klem igjen

 3. Liv-Inger sier:

  Veldig enig med deg. Det viktigste, enten man tenner lys på Facebook, har bloggfri dag, blogger på bloggfri dag eller hva, er at man sprer oppmerksomhet rundt det faktum at VI kan hjelpe!

  Dette med at Märtha latterliggjøres for sitt ønske om å sende engler til Japan, mens ingen reagerer på at prester og andre sender bønner, er noe jeg har tenkt på selv også. Har vurdert å blogge om det. Vi får se. For jeg skjønner bare ikke logikken i at en stor del av befolkningen stiller seg bak troen på Gud og Jesus, mens Märthas engler latterliggjøres. Hvis Gud er allmektig og god, hvorfor stopper han ikke jordskjelv? Forhindrer tsunami? Hvorfor tillater han lidelse og død? Dette betyr jo at han er enten 1. ikke allmektig eller 2. ikke god. Eller et tredje alternativ, han finnes ikke?

  Klem fra Liv-Inger,
  hedning 😉

 4. Pia sier:

  Og så må du nevne de som blogget at de ikke skulle blogge, på den dagen de sa de ikke skulle blogge….
  Ha ei fin uke!

 5. alexia sier:

  Frøydis- det var koslig!!!!

  Liv-Inger: Ja nettopp. Godt noen er enig med meg- ikke ment som kritikk av Märtha, synes bare det kan sammenlignes de to tingene.

  Pia:
  Oi, var det noen som blogget når de IKKE SKULLE? Nå må jeg ta runden å sjekke, fyyyy…

  Neida, jeg legger meg ikke oppi sånt, men blir jo litt rart………..

  Ha en fin uke alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *