Jeg viiil ikke!

Idag var det Dee Dees tur å turne. Samtidig skulle vi ta med bestevenninna som går på samme parti, som også skulle bli med oss hjem etterpå.

Dexter skulle hentes først, og som vanlig var det ville protester. «Jeg vil være hjemme heller! Jeg hater å se på småjenter i ROSA som løper i ring! Og jeg er sååå lei vafler! Jeg KAN være hjemme aleine!»

Jeg sa nei, en 7-åring skal under ingen omstendighet være hjemme aleine – er vel litt hønemor sånt. Kunne fått barnevakt til han og, men nei- er en grunn til at jeg VIL ha den timen med han på kafeen mens lillesøstra turner.

Han fortsatte i bilen «Ja men jeg viiiil jo ikke!» «nytter ikke, det veit du- du skal bli med- får ikke være aleine» «ja men jeg HATER DET JO!», fikk heller ikke innvilga kravet om at de 2 snuppene skulle forlates aleine i turnhallen- kunne også fiksa barnepass til han – men nei, vil altså ikke det….han ga seg vel ikke før de 2 prinsessene var henta og satt ved siden av i bilen, med sine rosa paljett- og tyllskjørtbesatte turndrakter- sååå søte at- men altså ikke helt Dexters smak…..han satt taus og oppgitt til vi kom fram, tusla slukøret inn med meg etter de 2 var trygt anbragt der de skulle være- fnisete og lykkelige.

Kafeen er ganske stor, god plass og har en avdeling uten lys- slik liker Dexter det best. Men var ikke helt fornøyd med situasjonen- som vanlig- hater de tirsdagene sier han. Men hva skjer når vi sitter der? Vi får praaaaaate! det er ingen stimuli, ingen han kan krangle med, ikke noe Lego, tv eller pc eller kompiser som ska besøkes. Og etter litt sutring snur det alltid- blir en gullstund der han åpner seg om alt som skjer og han tenker på- blir den smilende glade gutten som jeg er så stolt av. Vafler ble det og- uten syltetøy……(han tåler nemlig ikke hvitt sukker)

Enkleste hadde jo vært å tatt med noe tidsfordriv, eller latt han bli med en kompis hjem, eller plassert han hos noen, men nei. Disse stundene trenger vi, han blir en helt annen etterpå.

Og hva skjer når vi kommer hjem? Han som aldri lar søstera slippe over dørterskelen til rommet sitt- og får raserianfall om hun så mye som SER PÅ HAN- inviterer de 2 jentene til Legobygging. Høres banalt ut, men er fantastisk når det skjer.

Så ble en god dag- tirsdager er gulldagen.

Spiste til og med middagen sin- selv om jeg lagde noe nytt- Korma. På min måte så klart…

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, hverdag og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *