Påskepynten er kanskje klar, men hvorfor ikke gjøre frokosteggene i påsken litt morsommere med det du måtte ha i kjøleskapet?
Det er flere ting du kan bruke:
Farger
Gul: Skallet av en vanlig løk, gurkemeie, sitronskall, safran,
Rød: Rødbeter, tranebær, paprika, bringebær…
Lilla: Rødvin, rødkål
Grønn: Spinat
Blå: Blåbær
Brun: Kaffe, te
Slik gjør du:
Vask eggene i mildt såpevann. Bruk ca 2-3 kopper vann i en kjele for hver farge. Tilsett en spiseskje eddik og det du vil fargesette med. La det koke i femten minutter før du legger eggene i.
• Hvis du vil ha jevn farge dekning, sil blandingen først, fjern plantene.
• Hvis du vil ha en marmorert effekt, la alt være i kjelen.
• Bruk gjerne fargestifter eller voksblyanter og tegn dekorasjoner eller mønstre på eggene før farging, fargestoffet vil ikke feste seg hvor det er voks og det du tegner blir i samme farge som eggets opprinnelige farge.
• Når du legger eggene i, kan du slå av varmen på plata.
• Jo lengre eggene oppholder seg i kasserollen, jo mer intens vil fargen bli.
• Du kan gjerne tilsette en ekstra sprut eddik når du legger i eggene, dette vil hjelpe fargen til å feste seg bedre.
Lykke til og god påske!!
Wow, nesten så man ikke har samvittighet til å spise de flotte eggene der, jo!
Takk for gode tips. Kanskje det må bli fargede egg til påskefrokosten vår?
Fortsatt god søndag til deg og dine 🙂
Takk for gode tips!
Fine egg! Kanskje du kunne tatt en hyttetilhyttejobb og tilby farga egg til folket? Vi kjøper!
nice Alexia!!
takk for kjekke kommentarer!
Og kanskje jeg skal hoppe rundt i fjellheimen og farge egg ja? Vet aldri! 😉
Saken er at dette er så enkelt å få til at alle klarer det, sånt liker jeg. Og vi liker farge i tilværelsen jeg og ungene. Det er vel derfor pannekakene hos oss enten er rosa, grønne eller blå…………