Sjokoladekake for sjokomaner

En skikkelig tung, saftig, mektig gammeldags sjokoladekake- jeg laget denne uten hvitt sukker – her brukes sukkerfri sjokolade og fruktose. Men ordentlig god, og ingen tenker «sukkerfritt» når de spiser denne!!

Du kan bruke vanlig sjokolade om du ikke trenger tenke sukkerinnhold- men bruk i så fall en med høyt kakaoinnhold for best resultat. Og du KAN bytte ut fruktosen med vanlig sukker – samme mengde. Men det brune sukkeret er med på å gjøre den saftig, og gir litt ekstra smak.

Ingredienser

Kakebunn
200 g god mørk sjokolade
200 g meierismør
1 dl sterk kaffe
200 g fruktose
200 g brunt sukker
170 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 egg
3/4 dl melk

Sjokoladekrem
200 g mørk sjokolade

100 g lys sjokolade
3 dl fløte
sjokolade til pynt

Slik gjør du:

 

Kle en 24 cm springform med bakepapir og varm ovnen til 150 grader. Finhakk sjokoladen og smelt den sammen med smør og kaffe i en bolle over vannbad.

Bland mel, bakepulver, fruktose og brunt sukker i en bakebolle. Visp eggene og bland inn melken.

Hell sjokoladeblandingen og eggene over i det tørre, og rør alt godt og raskt sammen. Hell sjokoladerøren over i formen og stek kaken i ca. 1 1/2 time. Sjekk den med en kakestikke, det gjør ingenting om kaken er litt bløt/myk i midten.

Avkjøl kaken helt  og lag deretter kremen.

Finhakk sjokoladen til sjokoladekremen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen i en tynn stråle. Rør hele tiden slik at sjokoladekremen blir tykk og blank, og sett den så til avkjøling. Rør litt i den mens den står. Om du vil ha luftig krem, kjører du den i mikseren når den er helt kald, vil du ha den blank og glatt lar du det være- bare rører litt med en slikkepott.

Del kaken i 2 eller 3 lag. Smør litt av kremen mellom lagene og smør resten av sjokoladekremen over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Pynt med høvlet sjokolade.

Tips
Sjokoladekaken kan fryses, og smaker nydelig med vaniljeis til!

Og kakeservietten fant jeg på Åhlens, for dem som lurte på det. 😉

Sjokoladen jeg brukte, var disse her:

Vel bekomme!

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *