Møllerens salat

Salaten fikk jeg smake første gang i høst da jeg var på matkurs på Kreta hos et emigrert norskt par, Aud og Kåre og har laget den ofte siden!Ekte gresk mat, men litt anderledes enn man kanskje forbinder med gresk matkultur.

Du trenger:

Grønn salat med store blader, f eks Romanosalat

1 bunt fersk dill

1 bunt vårløk

En god neve valnøtter

1 kopp rosiner

Olivenolje, salt, pepper

Del opp salaten, skyll bladene. Legg de på et skjærebrett, og legg oppå dill og vårløk. Rull grønnsakene fast sammen, og skjær alt opp i tynne strimler. Ha i en bolle og tilsett hakkede valnøtter og rosiner. Ha over olivenolje av god jomfrukvalitet, og salt og pepper etter smak.

Denne salaten kan du lage litt tid i forveien , blir bedre om den står en stund. Og passer som tilbehør til både kjøtt og fisk, jeg pleier servere den ved siden av Lines Kylling– de smakene harmonerer veldig bra!

Bon apetitt!

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *