Vårruller

Jeg er så heldig å ha gått i klasse med ei fantastisk thailandsk jente.

Faglig dyktig- og en personlighet som man bare var nødt til å bli glad i.

Flere ganger stod hun opp i gryninga og lagde ferske vårruller til oss- som vi fikk i lunsjen på skolen. Bare fordi hun hadde lyst.  Kan du tenke deg? Vi fikk oppskriften også- som jeg har prøvd noen ganger nå. Så fine som hennes får jeg absolutt ikke til, trenger vel litt trening tror jeg! Men smaken blir ganske bra – og om de er litt ulike i størrelse så kan jo alle velge etter hvor sultne de er?

Det er litt kult å kunne si at du har laget egne vårruller fra bunnen av- jeg er litt stolt av det 😛

 

Her er oppskriften:

2 pk kjøttdeig

3-4 store gulrøtter

1 nykål ( eller annet kål)

1 bx bønnespirer

1 bx erter

1 bx mais

2 pk glassnudler

3 fedd hvitløk

salt, pepper

korianderrot ( om du ikke får tak i det, går det an å bruke koriander. Det måtte jeg idag)

litt sukker

østerssaus

soyasaus

1 pk deigplater til vårruller

frityrolje – jeg brukte 1,5 kg Flott Matfett

 

Stek kjøttdeigen og bruk gaffel så du finmoser den. Finhakk hvitløk og la den surre med kjøttdeigen. Rasp korianderrot og la den også surre med.

Rasp gulrøtter på den grove raspen, finsnitt kål. Glassnudlene skal bare legges i kokende vann, så er de ferdige.

Alt blandes, og smakes til med østerssaus, soyasaus, sukker salt og pepper.

(jeg bruker fruktose istedet for sukker)

 

Så finner du fram deigplatene- jeg brukte disse her:

de er løvtynne og veldig lette å jobbe med.

Legg en skje med vårrullfyll på et ark, og la det ligge på skrå når du jobber med det.

Så tar du et hjørne av «arket» og bretter over, deretter inn på begge sider. Prøv å få det så stramt og tett du klarer- og rull den sammen. Den siste snippen limer du fast med sammenpisket egg som du pensler på.

Hvis du vil, så kan du nå legge alle vårrullene i fryseren- og bare hive i frityren når du skal spise dem. De  trenger bare noen minutter så er de klare- lurt å ikke lage de altfor tjukke.

Det går også an å fritere dem med en gang. La de ligge til tørk på en rist med kjøkkenpapir etterpå, og server dem med ris og Sweet Chili Saus.

Velbekomme!

 

P.S. Husk å være forsiktig når du jobber med frityr. Ha et grytelokk klart om det skulle ta fyr- du skal ALDRI prøve slokke en frityrgryte med vann- da sier det POFF.

Og er det rester igjen – kan du varme dem i stekeovn eller mikroovn neste gang. Dette er en ganske stor porsjon……..

 

Ellers må jeg bare oppfordre alle til å ta en tur innom disse «innvandrerbutikkene»- der er det mye spennende, og betjeningen er ofte veldig behjelpelig med å foreslå ting, forklare ting og finne fram det du spør etter.  Prøv dem!

 

Ha ellers en fortsatt fin pinse!

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Vårruller

  1. whitebite sier:

    flink!
    jeg vet ikke om jeg er så glad i våruller jeg..
    tror det har noe med det frityrstekte å gjøre.
    ha en herlig siste fridag!!
    klem☺

  2. Devilgirl sier:

    Jeg også trodde ikke jeg var glad i vårruller, helt til jeg fant en variant hos en lokal thaidame som driver cartering og resturant. Dem er heeeelt nydelige. har prøvd våruller flere andre steder, men ingen er som disse hun lager:)

    • alexia sier:

      nei, de er ikke som de vanlige kinesiske, eller dem du finner i frysedisken- veldig gode- og ikke sterke!

      Og nå har vi funnet oss en ny thailandsk restaurant her i byen hvor jeg bor – nydelig mat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *