feriemodus………

det er ferie for meg- men sendte de 2 minste i barnehage og SFO så jeg kunne få gjort litt hjemme

ikke noe sjakktrekk!

og jeg blir matt

når jeg innser at SFO er HVERTFALL  i feriemodus- der er det null rammer, planer og regler som gjelder nå når det er ferie- en ren oppbevaringsplass

Dexter spiser ikke maten sin der, matboksen hans er full når han kommer hjem, men får istedet saftis- det absolutt verste han kan spise- jeg blir sint for dette vet de han ikke skal ha- men sier jeg noe? Nei.  Orker ikke- har sagt det og skrevet det sååå mange ganger- nå er det endel ferievikarer der så de har vel ikke fått det med seg- og jeg er jo ikke på jobb. Jeg KAN la han være hjemme.

For ettermiddagene blir et kaos der jeg bare må sette alle kluter til for å holde ungene ute av huset- de er fullstendig hypre- og veldig lette å tirre

heldigvis har de venner på besøk- og jeg benytter anledningen til å luke bed på andre sida av huset mens de hopper på trampolinen

det går fint lenge- men så er det full slåsskamp med hyl og skrik

jeg sender de andre hjem- alle er så sinte at jeg bare må skille dem så de kan få roe seg ned, og etterpå vil jeg sønnen min skal gå ned og si unnskyld, men han er fortsatt altfor rasende til å klare å prate med bestekompisen som bor like nede i gata.

Jeg tenker ut strategier for hvordan vi skal få pratet ut og ordnet opp mellom dem- jeg må vel ha et møte med de andre foreldrene tror jeg- skal vi ta med ungene eller ikke? skal jeg prate med de andre ungene- skal sønnen min ordne opp aleine?

For det var en heftig krangel. Av det absolutt alvorlige slaget der ord ble sagt og ting ble gjort så jeg regnet med de ble bitre fiender- og det er jo så synd- de var jo så gode venner og bor så nærme!

Huff.

Idag lot jeg Dexter være hjemme så jeg kan passe på han spiser- spiser nok mat og riktig mat. Mens DeeDee hadde lyst å gå i barnehagen og fikk lov til det. Etterpå skulle vi gå ned og prøve ordne opp mellom de 2 guttene.

Dexter er med i bilen da jeg kjører henne og vi passerer bestekompisen sitt hus, og gutten er ute i hagen…

huff igjen tenker jeg.

Dexter ruller ned bilvinduet- «SKAL JEG KOMME TIL DEG ETTERPÅ??? :)))»

-«JAAAA OKEI!!!:))) Svarer kompisen.

«Ser du mamma? Det er sånn vi lager avtaler !»

så var alt til det normale igjen……og idag er Dexter blid, rolig, leker fint- har ryddet rommet sitt-  jeg har fått gjort masse – og skal la SFO være SFO så lenge jeg er hjemme…..

 

 

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, Diverse og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til feriemodus………

 1. Liv-Inger sier:

  De ungene, de har skjønt det. Bærer ikke nag lenge, nei. 🙂

  Kjedelig at SFO funker så dårlig om sommeren. Eldste vår skal på SFO i neste uke. Siste uka før vi tar ferie. Så får vi se hvordan det fungerer. I august begynner 6-åringen på SFO. Før hun skal begynne i 1. klasse. Det blir spennende det!

  Ha ei fortsatt fin uke, Alexia! 🙂

 2. whitebite sier:

  Jobber selv både på skole og på SFO. Men det er jo en annerledes SFO jeg jobber på da..
  (spesial.avd) Vi har det helt herlig om sommeren, når skolen tar ferie. Da finner vi på masse kjekt sammen med ungene, og har hele skolen for oss selv. Det finnes også en vanlig SFO på samme skole, og de er utrolig flinke synes jeg. Tur hver dag nesten, de lager mat ute etc. Det er med andre ord, veldig forskjell på SFO’er. Mye kommer an på lederen.. Det er dårlig at de ikke tar hensyn til dietten til gutten din! Og det bør ikke kunne skyldes på ferievikarer og slikt. Dietter og allergier, og andre spesielle hensyn må presenteres for hver enkel vikar, og det bør stå oppskrevet (en svær plakat?? ;o)
  Så det der holder ikke. Jeg ville gitt beskjed!

  ja, herlig hvor fort uvennskap går over mellom barn! Vi voksne har litt å lære der..
  klem♥♥

 3. Janet sier:

  Nå pusta jeg letta ut. Så deilig at de ikke trenger snakke om alt og gjøre ting så vanskelig. Begge var sikkert leie seg, og begge ville ha vennen sin tilbake. Jeg smiler. Slik skulle vi voksne også hatt litt mer av.

 4. Røsslyng sier:

  Åh, tenk om alle konfliktar kunne løysast like lett! Men veldig bale at det må verta kranglar og stress heime pga nokon som ikkje gjer jobben sin… Håpar det løyser seg etter kvart!!

 5. alexia sier:

  enig med dere, vi voksne har litt å lære av ungene og konfliktløsning noen ganger…

  og når det gjelder SFO, så har jeg vært stort sett fornøyd alltid, med alle de 3 eldste. Flinke engasjerte ledere som finner på masse rart- og har et opplegg som er fast.

  Men det er veldig personfokusert- det merker jeg nå. Og det er heller ikke nye fjes- det er de samme som har vært der hele tida sønnen min har vært der- men lederen er borte. Hadde jeg vært i jobb nå og avhengig av det hadde jeg tatt dem for meg- orker bare ikke nå. Men skal skrive en klage, for dette har vært tatt opp gang på gang på gang – de har selv skrevet det ned- og så følges det ikke opp.

  Liv-Inger, jenta di kommer sikkert til å trives, de fleste som jobber sånne steder er engasjerte mennesker som er glad i jobben sin og SFO pleier være GØY!
  Denne uka har vært omtrent unntaket som bekrefter regelen. Skulle ønske whitebite hadde jobbet der, sukk!

 6. whitebite sier:

  Å, nå ble jeg faktisk litt rørt! takk søte du♥
  Er veldig spent selv når minstemann begynner på skole og SFO til høsten. Søsteren gikk på samme SFO for…ja,la oss nå tenke..7 år siden! Og da var den bra. Har et godt inntrykk sålangt.. Men jeg er ganske hønemor med han her.. han er jo så «liiiten» pittepitteliten;o) Kjekt å ha deg her med masse erfaring fra skolevesenet, og også en 1.klassing til høsten!

  Vi får heller håpe på det beste. Lærer er også litt lotteri, spør du meg..
  Hvem blir den heldige som får en omsorgsfull, flink, imøtekommende lærer?
  Men det kan jo lett gå godt ( som en kollega av meg alltid sier..) ;o)

  (Husk å klag på det der, det er viktig at vi gir beskjed!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *