Dagens outfit og kroppskunst

DeeDee er ei jente som vet hva hun vil!

det vil si, noen ganger er hun ikke helt sikker…

begge de 2 minste skulle på helgetur med sin far idag, og jeg hadde pakket klær og funnet fram det de skulle ha på seg

praktiske klær som er behagelige på en 6-timers biltur

«nei nei nei!» sier DeeDee- «jeg kan da ikke ha det! Og du kan ikke mene jeg skal dra NÅ!!! Du vet da vel det er Endre sin bursdag vel!»

Endre er nye bestevennen- (kjæresten?)- i barnehagen- og hun måå si gratulerer med dagen og god sommer!-

-«OK da», sier jeg, siden barnehagen er 5 minutt unna og det er en time til pappaen kommer og alt er klart- så kan vi da stikke ned og gratulere Endre  når det er så viktig for deg- » men skynd deg da!»

Og DeeDee løper opp på rommet og romsterer i vei- det tar noen minutter og jeg hører kleshengere slamrer og skapdøra går opp og igjen- enda mer romstering og slamring mens jeg lager nistepakkene de skal ha med og gjør siste finish i koffertene deres

Hun kommer ned i hvit sommerkjole, lyserosa tights, rosa solbriller og gullsandaler –

«jajajaja, mamma, jeg skal skifte etterpå, dette er bare for barnehagen»

sier hun da jeg skal til å si at det der er ikke helt reiseantrekk i 12 graders varme- løper ut og setter seg i bilen…

alt går fint, en rødmende Endre får klem og ønske om god bursdag og deilig sommer for evig og alltid – og vi er hjemme igjen i god tid før pappaen kommer for å hente dem-

da smetter hun av seg hvit kjole, gullsandaler og solbriller og tar på seg det jeg fant fram – blid og fornøyd

«mamma, jeg har pynta meg til turen!» sier Dexter og ler og trekker opp t-skjorta

 

Da-da!!!

Aner vi en Picasso her eller????? eller??

så var det bare å rydde badet etter de dro

«du skjemmer dem bort»- sier nesteldste som fremdeles er på besøk og rister på hodet- «du var myyye strengere med oss!»

alt jeg husker, er akkurat samme styret – der hun- eller spesielt storesøsteren – skiftet klær 5 ganger til dagen- har hun glemt det mon tro ?

Så lenge de legger klær på plass igjen etter seg og er passe varmt kledd og ikke bruker ballkjoler i sandkassen har jeg vel latt dem alle sammen være med å velge klær- det er vel andre ting som er viktigere å være streng på? Eller er jeg for snill?

DeeDee sier hun skal bli mannekeng- så hun må vel få lov å øve seg? Ikke sant?

Og kroppskunst er heeelt greit bare det ikke er julaften, bursdag eller søttendemai. Synes nå jeg!

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, Diverse og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

9 kommentarer til Dagens outfit og kroppskunst

 1. wachiwi sier:

  Fantastisk! Jeg elsker dine hverdagshistorier og måten du skriver på…priceless!

 2. whitebite sier:

  enig med wachiwihihi (vanskelig ord!!)

  Gutten min er også litt nøye på antrekk.. Han har noen snodige klesregler.
  Og litt forvirrende.. Han kan fint ha rosa t-skjorte, men drikke av et rosa glass??!
  NO WAY liksom.

  Og den kroppskunsten… WOW liksom.
  Hvor tar han det fra? (mora?)

 3. Røsslyng sier:

  Haha, så vakker mage då! Kjenner til klesproblematikken eg også, i forhold til seksåringen i huset. Har funne ut at det ikkje er vits å ta alle kampar, og lar ofte jenta få velga mellom plagg som eg plukkar fram. Slik får både ho og eg velja litt;)

 4. Hanne sier:

  Man velger sine kamper. Så lenge barna ikke fryser har de stort sett valgt sine egne antrekk, det er ikke klær jeg bruker energien på. Og nå er det mannen som står for det mest «uhørte» antrekket her i huset da han kledde Alexander i kjoletopp og tights som han fant i en kasse med klær som skulle gis bort. «Det var blått» var kommentaren da jeg lurte på hvorfor:-D

  Og kroppskunst er vel greit det, Rebecca har akkurat kommet hjem fra tur nr to der kroppskunst har stått i hovedsetet;-)

  Og jeg signerer de to første; det er alltid like fint å lese de små hverdagsglimtene dine:)
  Ha ei god helg Alexia,
  *klem*

 5. elin sier:

  Herlig! her inne skal jeg jammen rote mer rundt! Tusen takk for besøk og kommentar hos meg. 🙂

 6. alexia sier:

  takk takk alle- blir jo helt rørt av sånne tilbakemeldinger. Så kjekt dere liker innleggene. Og jeg som føler jeg egentlig ikke skriver- bare noterer ned hva som skjer!

  Fortsatt god helg alle dere fantastiske! klem!

 7. Wheelbug sier:

  Jeg synes at innenfor rimelighetens grenser (f.eks ballkjole i sandkassen, og strømpebukse om vinteren) må de få bestemme klær selv! Vi bestemmer jo ALT annet! 🙂 Herlig historie, du skriver så vittig! Fantastisk kroppskunst 😉

  Jeg er forresten den samme som Maren / leahsol.blogg.no – bare i en litt mere anonymisert figur 🙂

 8. Shy B sier:

  Hehe! Søt historie om jenta di! Og kreative barn du har!
  Enig med deg, det finst andre ting å vere streng med, enn kle og litt kroppskunst!

 9. alexia sier:

  så da er alle enig med meg.
  Hehe. Så bra- da skal jeg si det til dattera mi.

  Fremdeles rørt over så masse fine ord…..jeg som bare forteller det barna sier?
  Blir veldig glad for sånne kommentarer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *