ord……….

noen ganger er det vanskelig å blogge

ikke nødvendigvis fordi man ikke har noe på hjertet

kanskje man har for mye på hjertet

og så sitter ordene fast

 

men verdens beste tips fant jeg på Elefantzonen.com- en veldig inspirerende blogg, og jenta som står bak bloggen imponerer meg med sin unge alder . Binka heter hun, og skriver om å skrive blant annet- veldig fin blogg.

Verdens beste skrivetips finner du her– det går rett og slett ut på å

SKRIVE!

«La fingrene løpe på tastaturet og skriv det som faller deg inn» – sier Binka.

Mange av innleggene mine er blitt til nettopp  sånn.

En forfatter blir jeg aldri. Jeg synes det er vanskelig nok å skrive blogg! Men om man gjør som Binka sier så er det utrolig mye enklere å blogge også…

Og innimellom klarer jeg  også å planlegge et kommende innlegg.

Noen ganger – veldig ofte!! – blir situasjoner jeg opplever redigert i hodet mitt som et blogginnlegg mens jeg opplever det- og da blir egentlig alt ganske morsomt– hvertfall for meg!

Noe annet jeg synes er kjekt å ha tilgjengelig, er noe å skrive PÅ,  eller I…for kanskje man ikke sitter foran pcen akkurat når ordene kommer til en…

Se hva jeg fant på flyplassen på vei hjem

 elsker bøker- disse var noen små skjønnheter og jeg klarte som vanlig ikke velge bare èn

noen ganger når man grubler på et problem så kommer løsningen helt ut av det blå og da er det greit å kunne skrive den ned!

 

fine bøker er for å skrive ned fine ting i

 og når alle var like fine fikk jeg ta en sjøl og gi en til hver av de store voksne døtrene mine tenkte jeg

Eldstejenta fikk den grønne.

Så kom de 2 yngste hjem.

«Den rosa vil jeg ha!» sa DeeDee. «Og jeg vil ha den andre!» sa Dexter.

Javel. Såklart de måtte få dem da.
Så jeg får se om jeg finner 2 til- til meg og nesteldste.
Dexter og DeeDee var enig i at i de bøkene der- der skulle bare gode ord og tanker inn- og det gleder jeg meg til å lese! Noe av det viktigste jeg kan lære mine barn tror jeg er å uttrykke seg- øve seg på å sette ord på sine tanker og følelser.

Mangt og mye her i livet kunne vært enklere om alle hadde evnen til å kommunisere!

Er dere også glad i bøker?
Og – kjære medbloggere, hva er deres beste tips for bloggingen? Hvor finner dere inspirasjon?

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Kreative prosjekter og merket med , . Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til ord……….

 1. Wheelbug sier:

  Jeg redigerer også opplevelser til blogginnlegg mens jeg opplever det. Og slik som idag, da jeg støvsugde, så forfattet jeg mange versjoner av dagets innlegg. 🙂 Det er for meg ofte de innleggene som går under huden på meg selv som kommer mens jeg skriver.
  Jeg har en lik bok som deg, den grønne har jeg i skapet, bare i lilla. Den driver jeg å fyller opp med oppskrifter. Ellers er jeg ikke så god på å skrive for hånd. Det meste blir skrevet ned på PC. Mitt tips for skriving (hvis det skal være god skriving) er å lese igjennom flere ganger og kanskje også legge det vekk, og ta det fram igjen senere. Jeg gjør det når jeg skal skrive oppgaver til skolen. Jeg går igjennom utallige ganger.

 2. whitebite sier:

  hmm..ikke så mange tips.
  de innleggene jeg blir mest fornøyd med, er dem som bare dukker opp.
  Vips,så dukket det opp et innlegg i hodet.
  Jeg skriver jo ikke noe vannvittig seriøse saker da.
  men tro det eller ei, jeg velger mine ord med omhu, så det tar av og til litt tid på de innleggene som ikke dukker opp av seg selv.

  Skriver ned slik du forteller her.
  Ellers så har jeg en fast fremgangsmåte.
  En setning dukker opp i hodet (hvis jeg er heldig)
  Den noteres. Deretter laster jeg opp bildene (dønnkjedelig!!) og så tar jeg resten av teksten ut i fra bildene..

  Men som sagt, for meg er det best når jeg er i bloggemodus, og jeg ikke trenger tenke og planlegge innlegg.
  Ikke helt i det moduset for tiden.. sukk.

  Du er jo så flink med ord Alexia. En av de sjeldne!
  klem♥

 3. Knallfine bøker 🙂
  Blogginnleggene planlegges i hodet mitt før jeg lager dem. Teksten kommer etter hvert 🙂 Kommer vel av at jeg er alt for strukturert 😉
  Inspirasjonen kommer når jeg minst venter det, og jeg har en bok som jeg skriver ideer, ord og tanker i. Det er mest for at jeg skal slippe å gå å huske på det 😉
  Ha en flott kveld/natt 🙂
  Klæm

 4. Så vakre og tøffe bøker!! Håpar du finn til deg og nesteldste også.. Det betyr vel berre at du (dessverre??) må ta ein slik kjedeleg husmorferie ein gong til;)

  For meg er jo blogginnlegg=dikt, men det går nok mykje ut på det same. Ein må ha eit tema å skriva om, og klara å utforma tankane skriftleg. Får ofte idèar seint på kvelden når eg eigentleg har lagt meg, og skriv heile eller halvferdige dikt som utkast til meldingar på mobilen… Meldingar eg aldri sender, men plukkar fram att når eg sit meg ned for å skriva dagens dikt, og det ikkje dukkar noko opp umiddelbart:)

  Klem!

 5. alexia sier:

  Weelbug: Kjenner meg igjen der- de mest personlige innleggene bare kommer til en når en skriver.De blir som oftest postet med en gang. Men andre ganger må jeg skrive om flere ganger før jeg finner de rette ordene, og har haugevis av kladder liggende…

  Whitebite: Du er jo helt suveren med å finne de rette bildene til tekstene dine, enten egne eller Mr. Google sine. Og takk for skryt, glad noen setter pris på det jeg skriver!

  Guri, du virker strukturert ja!

  Røsslyng, tror jammen du har rett. Må på ny husmorferie. Haha. Og sørge for å ha ei bok på nattbordet- for ja, er ofte når jeg holder på å sovne eller nettopp har våknet at inspirasjonen kan komme!

  Og alle dere jenter- det må jeg bare si- jeg blir jo inspirert av dere da! Om jeg bare skulle lest egen blogg hadde den blitt ganske ensporet og kjedelig tror jeg.

 6. Pia sier:

  Noen ganger er jeg helt tom, mens andre ganger kommer det bare et innlegg. Ofte når jeg ikke er ved dataen. Men er det en god idè, forsvinner den ikke, og jeg kan få skrevet det ned når jeg setter meg ned om kvelden. Når jeg virkelig er i siget, skriver jeg masse, og har det liggende. Noen innlegg er fiks ferdige og kan brukes en dag jeg ikke har annet å skrive, mens andre innlegg mangler noe.

 7. Bondekona sier:

  Fine bøker!

  Stort sett får innlegget bare komme når jeg setter meg ned om kvelden.
  Kanskje jeg sjekker dagens bilder (hvis det er noen),
  og av og til kommer jeg på et tema i løpet av dagen som jeg forsøker å ikke glemme.

  Lite strukturert.

  🙂

 8. Lammelåret sier:

  Jeg er veldig enig med deg i at evne til å uttrykke seg er en sentral og viktig kunnskap. Jeg tror mange ville hatt det bedre med seg selv dersom de ble hørt og lærte å sette ord på ting.

  Mine tips er å skrive uten sensur. Venn deg til å skrive som du tenker og snakker. La fingrene gjøre jobben og lag en direkte kanal fra hodet til skjermen, ikke ta veien innom sensuren og kritikken. Skriv hver dag uten å tenke på resultatet. Å skrive er en vane, for noen et behov. For å bli flink må man gjøre det ofte.

  Jeg tenker at vi fungerer forskjellig når det gjelder skriving også. Mens noen trenger å kladde et innlegg og tenke gjennom teksten, kan andre spontanskrive. For min del er det forskjell på tekstene, hvor tilstede hodet er og hvor lenge det er siden sist jeg skrev. Det er helt klart enklere å skrive når jeg gjør det ofte og ikke er redd for hva andre tror. For meg er det best å spontan-skrive, men dette er noe man må prøve seg fram for å lære hva som fungerer best.

  Skrivebøkene du viser bilde av er flotte, men vanskelig å skrive i, synes jeg. Jeg kjenner at jeg sensurerer meg selv når jeg skriver i noe flott, som ikke kan viskes enkelt ut.

  Jeg henter inspirasjon fra andre blogger, forum, nyheter, bøker, erfaringer og observasjoner. Det handler mest om å være åpen for det som finnes rundt en og si farvel til begrensninger og invendinger.

  • alexia sier:

   enig med deg, det er lettere å skrive når man skriver ofte.

   Og som oftest kommer alt av seg sjøl.

   Og også enig i at det er vasnkelig å skrive usensurert i altfor fine bøker- de er forresten bittesmå! Så de er for spesielle ting de der.

 9. wachiwi sier:

  Kjempefine bøker. Jeg er veldig svak for fine notatbøker. Må bli flinkere til å skrive ned tanker og samle på ideer.

  Bloggideene mine kommer stort sett fra fine ting, klær, bilder eller sangtekster…

 10. alexia sier:

  ja du er flink å vise vakre ting!

 11. Hanne sier:

  Velkommen hjem fra ferie, kan tenke meg at det er deilig å ha lave skuldre og fulle batteri. Og man blir helt klart en bedre mamma og en bedre pappa når energien er på topp.

  Vakre bøker:) Jeg har også en notisbok jeg er veldig glad i, en brun skinnbok med omslagsperm og litt tykke, «gammeldagse» ark i. Den er alltid med og er flittig brukt.

  Når det gjelder bloggingen så starter ofte på flere innlegg når jeg er innom bloggen. Noen innlegg er gjort unna på noen minutter, disse hverdagsinnleggene som egentlig bare sier «i dag har vi…» Og så har jeg innlegg som har lagt på bloggen i flere måneder, som ikke er helt ferdig men som skal bli publisert en gang. Jeg får inspirasjon i hverdagen, fra musikk og ikke minst fra bilder.

  Og så får jeg inspirasjon fra andre bloggere, det mangfoldet som er her inne gir mange nye idèer:) Jeg liker bloggere som skriver godt, og du er helt klart på toppen av min liste:)

  Ha en fin dag kjære du,
  klem fra Hanne

  • alexia sier:

   ååå Hanne- tusen takk!

   Og jeg føler meg som en snok som egentlig ikke skriver- men bare refererer det ungene sier og som skjer rundt meg.

   Men skal fortsette med det.

   Ha en fin dag kjære du også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *