Gnagsår

Ferietid er en utfordring når man har altfor lang ferie

Ingen unger er hjemme- bare mine 2

Jeg begynner å få gnagsår i ørene

når DeeDee sier

mamma mamma

i begynnelsen av hver setning og

mamma i slutten av hver setning

Dexter bruker helst

M-A-M-M-A

men bare en gang da

Jeg tror kanskje det kan gå 2 minutter uten de prater- innimellom

 

«Vet dere unger- sa jeg igår- «at faktisk, innimellom, så må mammaer få bittebittelitt pause- de må lade seg opp for å bli snille mammaer – sånn 10 minutt – kan jeg få det AKKURAT NÅ?»

etter 10 dager med dem 24 timer i døgnet hele uka når de ikke sovner før halv elleve og spretter opp i 8tida og kanskje har 10 minutt i løpet av en dag de ikke prater så

ja jeg blir sliten

De bare stirret på meg…

«ok, kan jeg få 5 minutt på sofaen- pliiis- bare vær tause i 5 minutt så er jeg ferdig lada» ba jeg om

”Okey da”sa de begge 2.

-«se her mamma- strikk da vel» sier DeeDee og kaster strikketøyet bort til meg idet jeg er i ferd med å flate ut på min deilige deilige sofa

 

Fint det. Da fikk jeg faktisk utnyttet de 5 minuttene…..

jeg holder på å strikke jakken på det bildet.Og ja, kjære søster, jeg skal nok bli ferdig….
og for dere som lurer- nei, ungene har ikke besteforeldre. Heller ikke har jeg annen familie i nærheten. Og eksen driver å jobber inn ferien så kan ikke ha dem i ukedagene. Men i morgen ettermiddag skal de få kose seg litt med pappaen helt til mandag. Og egentlig har vi det jo gøy! Det er bare litt greit med noen minutter pause i løpet av en dag…..
Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, Diverse og merket med , , . Bokmerk permalenken.

22 kommentarer til Gnagsår

 1. Åh som jeg kjenner meg igjen……. Er hjemmeværende og er vant til å ha (må ha) noen timer for meg selv innimellom og lade batteriene 🙂 Så sommerferie og åtte uker hjemme med tre aktive og snakkesalige små englebarn kan til tider være en prøvelse….. Det hender nok at tålmodigheten er liiiitt liten 😉 Og når været er dritt blir det ikke noe bedre 🙂 Men hva skulle man gjort uten ungene????
  Ha en flott dag :))

 2. elin sier:

  2 minutter i stillhet… det må være godt.. 😀

  Har bare en her jeg, men jammen kan han skravle høl i hue på noen-og-enhver.

  Så, du har min medfølelse. Bra du fikk utnyttet dine fem minutter med noe da. 😀

  Ha en fin dag..

  • alexia sier:

   takk- ja de skravler noe helt fantastisk. Og normalt takler de dårlig at jeg strikker- oppmerksomhet takk!!! Så var snille da jeg fikk lov til det…

 3. whitebite sier:

  Alenetid er så viktig at det nesten ikke kan poengteres nok!

  og pc’en min er kaputt, bare så du vet det!
  Du hører nok lite fra meg fremover, hvis jeg ikke er så heldig å få låne en pc da!
  God ferie videre, kjære deg!
  og hooooold ut;o)

  klem!

  • alexia sier:

   huffda, ødelagt pc! Syns du har vært stille i det siste ja. Men enig, alenetid er jeg ganske avhengig av…..prøver få eksen til å forstå det. Han passer dem om jeg absolutt SKAL et eller annet. Men jeg har behov for å la hodet hvile iblant…..ikke lett å skjønne det når han bare har dem annenhver helg tror jeg- og er aleine på jobb, aleine når han kommer hjem….så får nesten lyst å dikte opp unnskyldninger iblant. 🙁

 4. Hanne sier:

  Hehe, gnagsår er plagsomt;-)

  Jeg er så misunnelig på de som kan å strikke. Jeg er heldig og har en svigermor som strikker hele tiden. Bunader, kåper, drakter og dresser. Til og med dåpskjole har hun strikket til oss. Men det hadde vært gøy å få til selv også. Jakka du holder på med her var bare helt nydelig♥ Heldige babyen som skal få den:)

  • alexia sier:

   Takk Hanne! Jakka valgte min søster ut, og ja, syns den er fin, strikker for harde livet for jeg KAN strikke, men er utrolig treig….skulle gjerne hatt en bestemor /mor/svigermor som kunne strikket ja!

  • sol sier:

   ja den babyen blir heldig, søs har alltid vært flink å strikke hun!

 5. Bondekona sier:

  10 minutter?
  10 minutter?!?!?!

  Niks.

 6. trollmora sier:

  test om jeg får lagt inn kommentar. . . Noe jeg tviler på etter 500 forsøk. . . . Grrr. . . Denne bloggen din er lite mobilvennlig!

 7. trollmora sier:

  gurimalla hva gjorde jeg nå? Oi . . . Går det en gang til? næ!

 8. trollmora sier:

  du snakke meg om galskap. . . Jeg har ikke fått kommentert her hos deg i det hele tatt via mobilen og jeg er oftest via mobil egentlig. Og det har irritert meg sånn at du aldri skulle få høre fra meg og nå plutselig så går det. . . Tøft!
  Jeg har vært alene med 2 små (alene som i alene hjemme da trollfar er mye borte) siden de ble født egentlig. Jeg forstår godt dine hjertesukk. Mine er forøvrig så små at det går ikke å be om noen minutter heller. . . Hihi galehuset neste!

 9. Karen sier:

  *knis* ser ut som at du trenger litt batterilading ja 🙂 Bildet har jeg tatt på fjelltur i Lofoten – magisk natur, og en utrolig god følelse å sitte utmattet på en fjelltopp, heeeelt alene, og… ja – lade 🙂

  Er forresten en veldig fin blogg du har! Har kost meg med litt lesing her nå… Hvordan går det forresten med sit-upsene? Hehe 😉

  Lagrer deg, så jeg kan komme tilbake igjen!
  Ha en finfin (rolig?) kveld 🙂

 10. Hilde sier:

  Unger er intense! Herlige, men intense 😉 Og da trengs det en pause iblant.
  Jeg er hjemme i permisjon, og jeg må innrømme det har vært litt deilig når mandagene har kommet og de to eldste (og mannen, *Kremt*) er borte på dagtid. Litt utfordrende nå når det er ferie…

 11. Wheelbug sier:

  Det er LOV å være slitne av barna! Veldig godt at noen sier det høyt også, slik at vi andre kan vite at vi er normale. Rett før fødselen eksploderte jeg på Jenta mi. Hun var masete og klengete og jeg var dødsliten…! Lite pedagogisk, men VELDIG menneskelig.. Det er ikke første, ei heller siste gang det kommer til å skje.. 🙂

  • alexia sier:

   ja, det er veldig menneskelig!
   Det tror jeg med hånda på hjertet alle foreldre gjør iblant, og så lenge man klarer kontrollere seg og snakker med barna etterpå tror jeg ikke det er så helt pedagogisk feil heller…vi er bare mennesker vi foreldre også.

   Og skjønner deg godt i den situasjonen! Håper det går bedre med deg, klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *