En slags fiskegrateng

Jeg har 4 unger – og jeg må si alle unntatt 1 har vært ganske sære kresne i matveien

Eldstejenta er vegetarianer, og vil nå også prøve å gå på lavkarbodiett.

Nesteldste liker ikke vanlig norsk mat og kan ikke fordra fisk- skal hun spise det må det kamufleres inn i en smørje der hun moser alt på tallerkenen sammen til en grøt så fiskesmaken blir borte. Allikevel mener hun all fisk smaker tran. Og grønnsaker spiser hun under press. Men elsker sterk mat og kjøttretter.

Dexter er enkel, han liker taco og pizza og spaghetti.

Og DeeDee er enda enklere, hun spiser egentlig det meste. Bare det ikke er krydder på maten.

Så, hva smeller man sammen da når man skal ha alle 4 til middag en dag?

(ihvertfall tenker jeg uvilkårlig «herregud hva skulle vi gjort dersom de 2 eldste fremdeles bodde hjemme) 
 

Alle liker pasta. Og pizza gikk fint før også. Og pai og taco med bønnestuing til vegetarianeren.

Men lavkarbo-pasta/taco/pai det var verre!

Da avslører nesteldste at hun har funnet en fiskerett hun faktisk liker. En lavkarbofiskerett som smaker, men ikke er sterk i smaken.

Nesten helt perfekt!

Oppskriften hadde hun funnet på bloggen til Fotballfrue– jeg låner den for den var virkelig god! Jeg lagde min egen variant, men den fikk godkjent av min nesteldste…

Oppskrift til 4 personer:

2 paprika

4 gulrøtter

1 stor purre

4 pk kremost m/ kryddersmak

2 beger creme fraiche

1 pk pangasiusfilet  à 900 g eller annen hvit fisk

revet hvit ost

Slik gjør du:

Rens grønnsakene og kutt dem opp i spisevennlige biter. Freses lett i smør eller margarin til de blir blanke – men la dem beholde litt tyggemotstand..

Kutt fisken i små terninger ca 2x2x2 cm.

Bland sammen Creme Fraiche og kremost i en bolle så det blir en jevn blanding.

Ha så alt sammen i en ildfast form og vend grønnsaker og fisk inn i sausen.

Tilslutt strør du over ost så det dekker alt.

Stekes ved 200 grader i 30-40 minutt.

Takk fotballfrue Caroline– du har fått tenåringen min til å like fisk!

Jeg rakk ikke ta bilde før vi begynte spise……

Denne retten kan drøyes med ris eller poteter dersom man ikke tenker lavkarbo- det ble masse god saus !

Lykke til!

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , . Bokmerk permalenken.

19 kommentarer til En slags fiskegrateng

 1. Hanne sier:

  Jeg har heldigvis ikke hatt de største utfordringene med barna og mat. Alexander og pappan spiser ikke sterk mat, begge reagerer på mye krydder. Men jeg og Rebecca liker veldig godt krydret mat, og da spesielt Indisk. Så når pappa jobber vakt og Alexander er hos støttekontakten, da er det curry hos oss;-)

  Dette så i alle fall veldig godt ut, alle hos oss spiser fisk (er vel egentlig programforpliktet siden jeg jobber med fiskeeksport;-) så jeg tror jeg skal prøve.

  (Bare et lite NB; jeg ville ikke ha brukt pangasius, det har blitt stoppet utrolig mange importer til EU av denne på grunn av kontaminasjon av fiskekjøttet, bakterier, høye kvikksølvverdier mm. Nå har vi svært strenge regler mht mat her i Norge, og det vi får i butikkene er nok ok. Men om denne retten blir like godt med annen hvitfisk ville jeg heller valgt flyndre/rødspette og vært på den sikre siden)

  Ha en herlig lørdag Alexia,
  klem fra meg:)

  • alexia sier:

   ok, takk for tips! Og fotballfrue brukte torsk, så det går også fint.
   Kanksje du har andre spennende fiskeretter siden du jobber med fisk?

   Ha en fin lørdag du også!

   • Hanne sier:

    Hehe, ser at fiskegryten kommer fra mine trakter, vi liker godt fisk her oppe;-)

    Vi selger mest klippfisk og jeg får innimellom en del oppskrifter som stammer fra kunder i Spania og Portugal. Jeg og mine er veldig glad i klippfisk men jeg vet at mange synes det er en litt spesiell smak. Men om du liker klippfisk kan jeg legge ut noen av mine favoritter sånn innimellom.

    • alexia sier:

     Noe av det beste jeg vet er bacalao- men har ikke prøvd den på ungene ennå- vet ikke hvorfor? Men hadde vært kjekt med sånne oppskrifter ja!

 2. Caroline sier:

  Hei, så koselig at dere likte fiskegryten, men takk moren til Lars-Kristian, det er hennes oppskrift 🙂

  Hvordan gikk det med grønnsakene for nesteldste?

  • alexia sier:

   Det var hun som hadde funnet oppskriften- så ja, hun liker paprika da. Og har fått sansen for purre. Og gulrøtter har aldri vært noe problem. Så dette var midt i blinken! Hils moren til Lars Kristian og si takk!
   Og så ble jeg veldig stolt av å få kommentar av selveste Fotballfrue…wow! Tusen takk! :)))

   Jeg er ofte innom bloggen din. Og min nesteldste datter enda oftere. Men har vel ikke vært så flink å kommentere- selv om jeg synes du er inspirerende og dyktig på det du gjør!

 3. Røsslyng sier:

  Tusen takk for bra tips!! Har litt problem med fisken her også, så dette skal eg prøva:)

 4. Siven sier:

  Ser godt ut! 😀

  Sp koselig å havne i blogglisten forresten! 😀

 5. whitebite sier:

  klippfisk,naaamm!
  det har jeg fått mye av alle somrene mine på Karmøynå!
  den beste fisken spør du meg!
  dette så faktisk godt ut, selv om jeg vanligvis foretrekker fisk og poteter, ublandet.
  Kresne barn kan være en utfordring ja. Begge mine er kresne på hvert sitt vis.
  Spesielt eldste, men egentlig kun ifht grønnsaker..
  Yngste spiser i grunnen alt, men er vanskelig på brødmat..

  Så kan vel egentlig ikke klage.
  Så koselig med alle barna samlet da!
  Kos dere sammen,
  Klem;o)

 6. whitebite sier:

  ja,nå så jeg jo etterpå at dette kanskje gjaldt sånn generelt -og ikke nødvendigvis akkurat i dag. Men kos dere likevel, den dagen dere samles igjen;o)

 7. Den skal jeg jammen prøve :)) Takk for tipset :))

 8. whitebite sier:

  kult at alle leserne «mine» plutselig henger her inne! jaja,greit det -bare de stikker innim meg også iblant! (haha,bare tøys)

  Liten fin kommentar til deg inne hos Bondekona.
  bare for å gjøre det komplisert liksom.
  (haha,igjen)

  • alexia sier:

   haha, okey…(løper inn til Bondekona)

   men er ikke meningen å stjel leserne dine- tenker de er ganske trofaste mot deg jeg uansett! Klemz!

 9. whitebite sier:

  *innom, eller innim..jajaja

 10. whitebite sier:

  neineinei,mener ikke at du stjeler leserne mine. haha.
  synes bare det er kuult jeg. Vi er liksom blitt en liten klan.
  De kuuleste av de kuule, spør du meg.

  • alexia sier:

   jaaa- vi slitne husmødre uten glans- vi er dritkule egentlig.
   Så bra noen skjønner det. ! Og du er den aller kuleste.

 11. Shy B sier:

  Denne skal eg prøve.Takkar! Berre eg som likar fisk her i familien.

 12. Trollmora sier:

  Wow… du er en sånn luring som faktisk kan Fransk du? hihi… jeg bare tullet jeg vettu i det innlegget, men jeg kan spansk flytende da, så gramatikken er sånn ok inne og så har jeg jo skrevet «le hytta» og «le fot un petit HOVEN» så jeg trodde at alle la merke til at jeg bare skrøt på meg franskunnskaper! hehe….

  Jeg er såååååå sær på fisk jeg at jeg kan ikke klarer å spise den man kjøper i butikken… bortskjemt vettu… for min bestefar har fisket til meg i alle de år… og nå som jeg har flyttet og han ikke «gidder» (—— spøk igjen ja) å kjøre 16 mil for å gi meg fisk en gang i uka…. vel så blir det lite… men jeg spiser endel klippfisk da… og selvfølgelig også når mormor og morfar kommer innom for da har de med både fiskekaker og fiskeboller som de har lagd 🙂 Og Sei og Torsk og…. hmmm… nå tror jeg at jeg må ringe dem altså 🙂 hihi…

  • alexia sier:

   jeg kan ikke fransk nei! Hihi! Men jeg er en luring…google translate? Men sær på fisk var hvertfall dattera mi- du burde prøve denne retten her så får du i deg fisk uten at det smaker så veldig fisk! torsk i blokk kan du også bruke i stedet for den pangasius som Hanne var skeptisk til. For fisk bør en jo spise 3 ganger i uka sier de kloke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *