Skodiller og tvilsomme mødre

Min DeeDee er den enkle typen som er glad for alt hun får. Men samtidig vanskelig for hun ønsker seg aldri noenting!

Hun får ukepenger om hun rydder rommet- de ligger i lommeboka og venter på å bli brukt.

Hun samler ikke på noe- sånn som broren som sikler på all Lego de har i butikken

Men som sagt er hun glad for alt. Alt! Så enkel- men samtidig hadde det da vært greit å kommet med tips?

Til og med undertøysettet i adventskalenderen var en stoor suksess. Og unntaket var vel da hun 1 uke før jul endelig fant ut hun ønsket seg en hjemmestrikket langermet kjole.
 

Jeg var i Milano i mai, og før jeg dro spør jeg som vanlig mine 2 yngste håpefulle om det er noe de ønsker seg- fra Europas Motemetropol?

Ønsker min datter seg myke italienske skinnsko, en kjole som ingen har sett maken til- eller er det leker de helst vil ha? Og er det noe annet enn Lego jeg kan finne til sønnen min- for det vet jeg ikke om jeg finner i Milaaano?

(de 2 eldste spør jeg ikke lenger- der ser jeg bare om jeg finner noe fint som passer dem )
 

Et postkort takk!

sier DeeDee

ja et postkort vil jeg og ha!

sier Dexter

Så postkort blir det

 


Og de ble kjempefornøyd!

Jada, de fikk litt klær også….

Så da største storesøster skulle på ferie til Amsterdam tenkte jeg det ble nye postkort i samlingen

-«Hva ønsker du deg?» spør hun Dexter. Det var Lego såklart. Eller godteri i nye smaker ….
-«Og du da DeeDee?» spør hun og regner ikke med å få svar- men da kommer det etter hun har trukket pusten dypt:

-«Jeg ønsker meg høyhæla sko

helst i gull

og gjerne med glitter

men da er de ikke nødt til å ha høye hæler altså!

og kanskje med en blomst?

eller med paljetter, det er fint

eller gull med glitter?

eller med en sløyfe

og så ønsker jeg meg en stripete genser

den må være svart og rosa, for det er kult

og en tights takk, som passer til!

og tatoveringer! ikke sånne barnslige, men noen som ser ekte ut. Sånne kule. Med dødningehoder og sånt. For det er kult.

Og den stripete toppen kan godt ha et dødningehode på – for det er

kult!

Og så ønsker jeg meg en hvit kjole

med kapper

men aller helst sko- kan du finne det mon tro?»

En lattermild storesøster noterer det ner.

Og jeg lurer på hva i all verden som skjer.

Og kommer til å tenke på at forrige tur fikk hun disse her

med hæler og paljetter ja……og gangen før fikk hun disse her

velbrukte nå, med gullfarge og blomst.

ikke av meg nei. Av sin snille storesøster. Jeg tenker komfort, bruksvennlighet- og helst skal alle sko være vanntette!

Jeg kjøper cherox, storesøster blir med pappaen og kjøper knehøye tynne ufora svarte skinnstøvletter med dusker til henne.
Jeg kjøper joggesko, storesøster blir med pappaen og kjøper ballerinasko til henne.

Hun er glad for begge deler.

Men jeg innser hvorfor hun ikke ber meg kjøpe sko ….

Denne gangen kom storesøster hjem med disse her


Veldig fine…ikke høye hæler så mor er fornøyd! Men med glitter og sløyfe

DeeDee er veldig fornøyd! tidlig krøkes ja…

jeg er ikke så veldig tvilsom altså….bare når det gjelder skokjøp…. 
 

Har dere skodilla? Og har det smittet til neste generasjon? Eller når begynte døtrene/sønnene deres å bli hekta på sko? Er ikke 6 år litt vel tidlig???

Og så er det vel ikke den dummeste tingen i verden å ha en 15 år eldre snill storesøster med skodilla når du er en 6 år gammel prinsesse……

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag og merket med , , . Bokmerk permalenken.

17 kommentarer til Skodiller og tvilsomme mødre

 1. Lammelåret sier:

  Hun har vel tilpasset ønskene etter hva hun mener er realistisk å få, tenker jeg.

  Heldig er hun som har en stor søster med sans for det samme som henne selv.

 2. elin sier:

  Hehe, hehe, så herlig!

  Den lange remsa. Klart hun vet hvem hun skal spørre om slikt, mammaer har ikke greie på sånne ting, vet du. ;-))

  Jeg har absolutt ikke skodilla, og er sjeleglad for at jeg har en gutt.. håper faren er mindre for at han skal bli bitt av den enn en hvilken som helst prinsessespire. 😀

 3. Hanne sier:

  Hehe – husker når pappa skulle være med meg for å kjøpe 17-mai sko og vi kom hjem med hvite indianer-mokasiner (sånne med frynser og med perlebroderi). De hadde papirtynne såler og var ødelagt lenge før juni meldte sin ankomst. Det var IKKE det mamma hadde i tankene da vi dro ut for å handle:-D

  6 år er da ikke tidlig… eller? Jenta mi var bare fem da hun gikk opp og ned gågata i Lillehammer og hylte: Mamma, du har ødelagt liiiiivet mitt!!!!!! Utbruddet var en reaksjon etter at hennes forslag om sko med høye heler ble nedstemt til fordel for joggesko. Hun var RASENDE!!! Det kan også sies at hun hadde med 15 par sko på en helgetur på høyfjellet (da var hun vel 9 tror jeg). I stedet for å pakke ned leker og bøker hadde hun fylt sekken sin med sandaler og penesko. Det eneste hun ikke hadde med seg var støvler, og trenger jeg å si at det høljet ned hele helgen…

  Jeg tror ikke denne skodilla er nedarvet fra meg, jeg går helst barbeint;-)

  • alexia sier:

   oioi. Tror det er noe sånt som kommer til å skje med minsten min og- de eldste begynte først i tenårene!

   Og jeg har egentlig ikke helt blitt hekta jeg heller…men noen ganger hender det jeg går forbi noen sko der jeg synes jeg ser navnet mitt blinke på dem- AV OG TIL! Men har aldri hatt så mye som 15 par sko tilsammen om jeg teller med gummistøvler og tøfler engang.

   Synes bare det er flott jeg- så lenge de brukes sånn innimellom ! Jeg er nok litt for fornuftig og kjedelig mamma ja…

 4. Wheelbug sier:

  Åh, jeg har faktisk ikke skodilla…… Jeg finner et par- tre yndlingspar, og sliter de ut før jeg går til anskaffelse av nye… Men lillesøstra mi er fæl – hun har vilt mange og ikke minst fargerike sko. Gule – grønne – blå – orange… Er det mulig liksom? Har man virkelig bruk for BÅDE orange og gule ballerinasko???? Hoho, greier meg med mine sorte jeg… 🙂

 5. tovepia sier:

  Klart hun ser opp til storesøster og stoler på at der kommer de kule skoene:O)
  Herlig historie, og hun er mer bevisst enn du aner;)
  klem fra meg;)

 6. mari ann sier:

  De var da absolutt nyydelige! Storesøster har god skosmak! Greit å ha mennesker rundt seg som ivaretar både praktiske hensyn og tilfredsstiller prinsessebehovene synes nå jeg 🙂

  • alexia sier:

   ja, det er veldig greit! De var skjønne- og hun skal bare bruke dem når hun ikke trenger løpe sier hun…

 7. whitebite sier:

  ooooh, I like gullsandalene!
  ellers er det lite glam og glitter her i gården. Ikke min stil, kan du trygt si!
  Knallkommentar av veslejenta;o)
  herlig!
  De begynner tidlig. Gutten min har også sine ideer.
  Jenta mi kunne jeg styre og stelle til hun var 10.. Vips,så fikk hun egne meninger.

  Men du, har du fått speilreflekskamera?!
  klems;o)

  • alexia sier:

   jøss, hvordan klarte du styre henne til hun var 10? Hehe, egentlig er hun ikke så vanskelig. Men stemmer nok som noen sier lenger oppe at hun ser sine personer an og skjønner hva som er fornuftig å be om….

   Da vi skulle finne 17. mai sko plukket hun ut noen nydelige sandaler med høye hæler og tynne tåreimer hun MÅTTE HA. Men da jeg sa at kanskje de der ble litt vonde å gå i byen med en hel dag- så svarer hun » ja, det har du rett i mamma.» Så enkelt var det. Hun er fornuftig.
   Men speilreflekskamera har jeg ikke- øvd meg litt med lysforhold bare- i dagslys og med motiver som står helt i ro så er visst kamera ikke så ille…….kan jeg si takk for komplimenten? :))

 8. whitebite sier:

  ja,det kan du.
  det var utrolig klare og fine bilder!
  flink!

 9. wachiwi sier:

  Haha..så fantastisk! Dattern min har skodilla hun også. Hun er 5 og det har holdt på over 1 år allerede.Helst skal det være høye heler, glitter, pajetter og gull eller sort! Hun fikk seg 2 par glitter-sandaler ett i sølv og ett i sort på ferie nå 😀

 10. He he, ja vi har alle våre roller…
  Vår sjuåring er også opptatt av høye hæler. Heldigvis har vi to et litt ulikt syn på den betegnelsen så hun er storfornøyd med sko som har hæler som er bittelitt høyere enn «helt flat».

  • alexia sier:

   hehe ja, «høye» hæler er ikke sååå høye for tutta min heller- men uansett kan hun jo ikke gå med sånt til vanlig! De røde har hun fått gå i til barnehagen en 2-3 ganger. Med skoskift med som hun skal bruke når hun er ute og leker. Men hun måtte jo vise dem fram…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *