Mimre…..kun for jenter!!

Kun for jenter-

for gutter har ikke godt av å lese fødselshistorier!!! Kom heller igjen i morgen dere gutter som jeg veit smugleser her! Ja, dere ja!

 

 

 

idag er det 8 år siden jeg fikk min eneste sønn

et etterlengtet barn var han- selv om vi hadde 2 flotte jenter fra før – og det var 11 år siden jeg fikk min nesteldste

Jeg syntes bare 2 var lite…..

Pappaen var som fedre flest glad for at han fikk en sønn denne gang- selv om ei jente hadde vært stas det og, men det er noe med fedre og sønner. Og mødre og døtre for den saks skyld! Ihvertfall er det kjekt å ha begge kjønn i søskenflokken synes nå jeg da . Og ja, vi visste det var en gutt.

Det hadde vært en lang varm sommer det året- i 2003 –

slitsomt, med bekkenløsning og bekkenlåsning som nærmest invalidiserte meg fra 3. måned

så jeg gledet meg til det var over da vi dro på sykehuset den kvelden han meldte sin ankomst, noen få dager før termin

Meeeen – jeg er og blir ei pingle.

Tror ikke det er mye urkvinne i meg. Skulle virkelig ønske jeg var det, men hater smerte! Uansett den flotte premien etterpå! Sånn er det bare….

Jeg hadde ikke hatt noe imot å la faren føde ungen for å si det sånn…
 

Så jeg forlangte epidural med en gang jeg kom ned på sykehuset. Det hadde jeg ikke fått med de 2 første, uansett hvor mye jeg tagg og ba.

skulle jeg ha.

Og jeg fikk det, etter mye om og men…

«Du vet at dette ikke lenger er en normal fødsel da? Det blir en risikofødsel? » sier sykepleieren som tar meg imot.

«Bare gi meg det. Jeg SKAL HA EPIDURAL!»

«HRMF. Hente legen så han kan snakke fornuft til deg.» sukker hun

«Du vet dette ikke lenger er en normal fødsel- det blir en risikofødsel da?» gjentar legen som kommer etterpå.

«Ja, men gi meg det- jeg SKAL HA EPIDURAL!!» freser jeg

«Men – du har født før….du veit det går bra…»

«JA NETTOPP! JEG HAR FØDT FØR! JEG SKAL HA EPIDURAL FOR F…og nei! Det går slett ikke bra tenk!!! Ville du latt deg operere uten bedøvelse om du hadde hatt et valg kanskje?» Jeg ble skikkelig sint. Det hjalp visst.

Jeg fikk epidural. Av en sveitsisk anestesilege som satte den helt perfekt.

Så perfekt at absolutt all smerte forsvant, vi kunne se på skjermen jeg var koblet til at jeg hadde rier og jeg kjente null og niks. Fantastisk.

Så jeg måtte le- «se der- der kom en stooor en gitt! Hahaha! Og nå var det en liten- men ååå-  DEN var stor du!!! »

Eksen ble lei etterhvert der han lå i stresslessen sin, han har alltid kjedet seg i den perioden med rier- mine fødsler er laaaaange- ( første varte 36 timer fra vannet gikk…..den neste 19 timer fra de første riene , da blir man grådig sliten. Og det er vondt når man mister krefter til å fullføre, og jeg fikk ikke annet smertestillende enn lystgass, som jeg syntes var helt forferdelig- hvertfall når jeg heller ikke fikk styre den sjøl, epidural hadde jeg kanskje fått om jeg hadde mast uavbrutt, men spurte visst enten for tidlig eller for seint.
 
 

Bakdelen med epidural er at fødselen kan stoppe opp. Det gjorde den med meg også, så da hoppet jeg ut på gulvet for å få fart på riene igjen, så mye som jeg klarte med bekkenløsningen min. Og den kjente jeg jo heller nesten ikke noe til med den fantastiske epiduralen.

Jeg tror det er sjelden man ligger og fniser og ler på ei fødestue, men det gjorde jeg den kvelden.   Og jeg nynnet på Ravis «Ut av deg sjæl-opplevelse» husker jeg….

Flere leger  og jordmødre var innom og måtte le de også. Det var liksom ikke helt sånn en fødsel skal være….

Tilslutt kom han jo ut sønnen vår- det gikk faktisk mye fortere enn med de 2 første – da glemmer jeg aldri jordmora som roper på de andre som har vært innom i løpet av kvelden

«Nå mååå dere komme og se!! Se på den der!! Han skruuuur seg ut!! Hahaha! !!!»

 

Så strømmet de på og pekte og lo. Og så ble Dexter født.

Mørkhåret, med elvis-koteletter.

«ÅÅÅ! Den kuuuuleste babyen jeg har sett!! «sa søskenbarnet da hun så ham.

Og nå er han allerede 8.

Skrur seg fram her i livet og er fortsatt like kul.

 

Gratulerer med dagen kjære sønn!

Vi feirer med den sangen som du elsket da du var 1 år gammel- glemmer aldri synet av 1åringen i bare bleia som danser til denne her- hvor hadde jeg kamera da?

 

Nå går vi og venter på at lillesøsteren min skal ha sitt tredje barn. Håper hun får en lignende fødsel…..ihvertfall at alt går bra! 
 
 

 

Dette innlegget ble publisert i hverdag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

21 kommentarer til Mimre…..kun for jenter!!

 1. elin sier:

  Ja, hvor hadde du kameraet da han var ett år, sier nå jeg. Skulle gjerne ha sett det der. Og du~det der er den BESTE fødselshistorien jeg har sett! Og eneste jeg har klart å lese meg helt gjennom. 😀 Herlig.

  Gratulerer med dagen til Dexter.

  Klem
  ~elin~

 2. Herlig historie! Og hipp hurra og gratulerer med dagen til din flotte sønn Dexter!

  Klem fra Inger

 3. Shy B sier:

  Gratulerer med dagen!
  Den historia er omtrent som om det skulle ha vore meg. Kanskje det ikkje er meg som er verden største pingle likevel?? 😉
  Har hatt 1 vanleg fødsel, 2 med epidural og eit keisersnitt, som eg grein meg til!

  • alexia sier:

   Det er jammen godt å høre….er jo egentlig litt flau skjønner du- når jeg leser om andre som forlanger å gjøre det naturlig.

   alltid godt å høre at man ikke er den eneste som er sånn, ikke sant?

 4. whitebite sier:

  wooow!!
  det var en drøy video, og vel mye hud.
  men jeg har alltid likt sangen (selv om den består av kun en setning) ;o)

  herlig fødselshistorie!!
  jeg var en slik «no-problem-all-natural-birthwoman» -mine begge ganger.
  jadda. Førstemann, og dette er ikke tull en gang: hun var som en liten fis, plopp -ferdig.
  Derfor tenkte jeg mitt om alle andre som liksom hadde så «fæle» fødsler.. herlighet liksom, det er jo no big deal liksom! men så kom andremann 11 år senere. Og woooooow!!!! ok,da forsto jeg litt bedre denne sytinga.
  han skulle jeg selvsagt ha helt naturlig siden førstefisen gikk så lett.
  men…ai ai ai ai.. au au au! Glemmer aldri de smertene!! Og jeg skrek for første gang i mitt liv (foran fremmede) Jeg er ikke en slik som hever røsten noe særlig til vanlig..
  Men skal ikke klage, det hele tok 2 timer. Og jeg fikk fortalt etterpå at det er ganske vondt når det går så kjapt, fordi alt blir så intensivt.

  Oops,der fikk du enda en fødselshistorie, eller var det 2?

  GRATULERER TIL DEN UBERKULE SØNNEN!!!
  klem i bøtter og spann♥

  (og vel overstått første skoledag!)

  • alexia sier:

   Alle er vi forskjellige.
   Og ikke har det noe med størrelsen på babyen å gjøre heller. Mine babyer har blitt større og større, fødslene lettere og lettere- eller nesten. Minstejenta gikk NESTEN like greit som broren, og hun var størst.

   Så kjekt å høre fødselshistorien dine da!

   Men hvertfall har de alle vært verdt det! Uansett!

   og idag har vi hatt en fin dag , vellykket første skoledag og familieselskap med kake og halve guttegjengen i klassen til Dexter på besøk.

   Stor klem til deg også WB!

 5. Hanne sier:

  Hehe – fantastisk fødselshistorie, heller aldri hørt om noen som ligger og synger seg gjennom fødselen før:-D Begge mine var hasttekeisersnitt og historiene er slike som jordmoren fraråder deg og lese mens du går gravid, så jeg holder de for meg selv. Men det endte godt, begge gangene:)

  Gratulerer så masse til han som har blitt åtte år!
  og stor klem til mamman:)

 6. Ho ho ho, gratulerer så mye med åtteåringen!
  Du var forresten farlig nære løsninga på neglelakksølinga mi. 🙂

 7. Pia sier:

  Gratulerer så mye med åtteåringen!

 8. Bondekona sier:

  Gratulerer så mye!

  Og apropos fødsler:

  Nei, det skal jeg spare deg for.
  🙂

 9. Gratulerer med gårsdagens 8-åring!
  Kjekt med fødselshistorier, din var morsom 🙂 (jeg skal vel kanskje ikke nevne at mine var på 3 og 1 timekspressen uten noen form for bedøvelse jeg da…;-))
  Vi har tydligvis like gamle sønner vi! Vi hadde også en ettåring som DIGGA den sangen og videoen. Vi kjøpte til og med singelen 😀
  Håper bursdagsgutten hadde en flott dag!

 10. Karen sier:

  Hehe, liker fødselshistorier 🙂 De blir av en eller annen grunn altid morsomme etterhvert som tiden går…
  Gratulerer så mye med stor gutt 🙂

  *klemmer*

 11. Karen sier:

  Og så la jeg igjen feil dresse igjen – men NÅ er det fikset 😉

 12. alexia sier:

  Takk for det Bondekone- nesten samme dag som deg?

  Det Verden Trenger ( mener du har et annet navn men nå kommer jeg ikke på det!!!) så morsomt da- at sønnen din også digga akkurat den sangen! Hehe! Han klarer fremdeles ikke la vær å danse når han hører den, sønnen min. Kul sang. Men litt mye hud ja- babyer liker jo det.

  Karen- takk skal du ha! Og ja, synes egentlig det var morsomt, til og med når det stod på. Skal la de andre historiene være, de er mer standard.

  Og ja, Dexter hadde en strålende dag og var veldig fornøyd. Nå er det barneselskap på fredag han gleder seg til.

  Klem tilbake til alle!

 13. sol sier:

  fantastisk at vi har mulighet til å gå gravid og kjenne på livet til det lille barnet vårt – en slik opplevelse kan aldri de stakkars fedrene få, men de kjenner heller ikke på halsbrannen, bekkenløsningen, søvnløse netter med spark, bekymringene for fødsel som gradvis nærmer seg og selve fødselen som kan være en historie fra A -Å , eneste de får kjenne på er vel hormonene 😉
  fantastisk at du er mor til 4 velskapte barn, vi er heldige som «får»den gleden å oppleve dette mirakelet, synd årene går så knakende fort, tenk bare på hvor stor eldstejenta di er blitt og nå en på 8 og minstejenta som skolejente!
  gratulerer med overstått bursdag til både deg og Dexter!

 14. alexia sier:

  ja det er sant søs- vi er heldige.

  Men ønsker bare alt skal gå bra med deg- veit hvor lange de siste ukene er. Gleder meg veeeldig til å se det lille vidunderet! Stor klem! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *