Kommunikasjonssvikt

Jeg har verdens beste eks. Det vil jeg bare si, for uten å gå inn på hva som var grunnen til at vi gikk fra hverandre tidligere i år, så har han blitt en perfekt eks i ettertid. På den måten at han gjør sitt ytterste for å være en pliktoppfyllende far for de 2 minste-( de eldste har flyttet ut og lever sitt eget liv) og han er også opptatt av at jeg skal ha det bra, både med praktiske ting og økonomisk.  Så jeg skal ikke klage, jeg er virkelig heldig .

Men….MEN!!

Han er- forbausende nok- med tanke på at han er far til 4 og den eldste er 20 – totalt uerfaren med barn.

Det er selvfølgelig min feil, som hele tiden har tatt meg av ungene sjøl mens han lå på sofaen og styrte fjernkontrollen……..eller jobba. Han har alltid jobbet svært svært mye, og hatt liten tid og overskudd til å være far.

Så de minste ungene har FÅTT en pappa istedet for å miste en da jeg forlot ham.

Men altså……..han mener det beste, men klarer ikke se at det er noe i veien med Dexter. Han har ikke tro på at alle de testene de tar betyr noe som helst, det er de voksne rundt ham som overdriver. Alle er forskjellige sier han, denne saken blåses opp til dimensjoner som ikke ligner noenting.

Dexter tok nemlig en ny test. Lesingen- der har han snart lært alle bokstavene, og klarer lese de fleste ord som har maks 4 bokstaver. Det er langt bak de fleste andre i klassen, men dette får han nå hjelp med- og det er vel ikke så uvanlig akkurat det. Det som bekymra meg mer, var at det kom fram at språkforståelsen ikke er særlig bra. Han forstår f eks. ikke hva et motsatt ord er ( motsatt av kald = varm, motsatt av hard = myk), klarte ikke svare på noen av de oppgavene. Men han klarte å si rimord. Og han klarte gjenta når han fikk opplest 3 ord i rekkefølge. Men 4 ord i rekkefølge- da gikk det helt i stå- husket ikke et eneste ord.  Det rare er at han kan sitte å se på programmer på Discovery og forklare avanserte tekniske ting i detalj etterpå, så han er slett ikke dum, det er bare enkelte områder i hjernen som tydeligvis trenger trenes opp.

Bra de som skal ta seg av han på skolen forstår at dette må jobbes med- faren syntes sånne tester var tull. Og liker vel heller ikke at Dexter får så mye hjelp- FORDI DA SKILLER HAN SEG UT! Jeg blir matt… Faktisk er han den i kommunen med adferdsproblemer som får desidert mest hjelp- det er ikke uten grunn!

Hjelpen han har fått, har modnet ham så han har sklidd godt inn i klassen, og fungerer ganske bra sosialt. Men det forstår ikke faren, det må være de andre det er no galt med….


Hvordan han er hos faren? Han har de fra torsdag kveld til han leverer de på skolen og barnehagen mandag morgen, annen hver uke. I løpet av den langhelga er det aktiviteter hver dag, han tar de med i svømmehallen, ishallen, kino, lekeparker osv- full aktivitet og ingen klokke som styrer. Om kveldene kan de sitte lenge oppe og se tv eller spille spill. Ja, klart det er enkelt å være Dexter da. Problemet har begynt å melde seg nå når han skal levere de fredag og mandag morgen, de kan bli seine har jeg skjønt…..Og han kan faktisk ikke sitte i en armkrok å se tv på skolen, heller ikke leke med det han vil til han blir lei- han er nødt til å følge rutiner og konsentrere seg om å lære.

Men for all del, jeg synes jo det er kjempebra at faren finner på så mye aktiviteter med de! Og har et lite håp om at det muligens begynner demre for han at Dexter er litt mer av en utfordring enn de fleste……..han var sliten etter helga i dag, og litt sur fordi læreren hadde kjefta på han…hva så, det er jo bare 2. klasse, er da ikke så nøye om han dukker opp eller ei? mente han altså- ikke jeg…….

 

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, hverdag og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

0 kommentarer til Kommunikasjonssvikt

  1. SV: 🙂 Godt å høre at det funker. Moro å få venner på nett også 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *