Vannbakkels

Uansett hvor travelt man har det, så må man kose seg litt innimellom. Har du noengang prøvd deg på disse herlighetene? Hvis ikke så må du prøve – de er slett ikke vanskelige å få til om du bare følger oppskriften. Oppskriften står i min gamle «Haugesund Husmorskoles Kokebok» og jeg kan lage den akkurat som den står- sukkerfritt! Sånt liker jeg. Og ingrediensene er sånt som du som oftest har i kjøkkenskapet, da er det fort gjort å lage dem.

Du trenger: (til ca 12 kaker)

60 g margarin

65 g hvetemel

1,5 dl vann

2 egg

Slik gjør du:

Kok opp margarin og vann. Ha siktet mel fort i. Rør til grøten slipper gryten.  Halvpisk eggene, ett om gangen  og tilsett dem i grøten, ett om gangen  Røra skal være ganske tjukk, så den ikke flyter ut på platen. Så kan du enten bruke 2 spiseskjeer og sette små vannbakkelstopper på platen, eller som jeg gjorde, fyll dem i en sprøytepose og sprøyt små klatter på bakepapirkledd plate. Viktig at stekeplata er kald! Stekes i forvarmet ovn ved 210 grader C. i 20 minutt, de skal være høye luftige og lyst gylne. Ikke lukk opp døra de første 10 minuttene – da faller de sammen. Og unngå trekk på nystekte kaker, da kan de også falle sammen. La dem bli helt kalde.  Deretter deles de i to og fylles med krem, gjerne med litt syltetøy i kremen.   Eller- disse er ikke søte, så de er faktisk også kjemegode med f.eks rekesalat , eller som her- smøreost: 

 Velbekomme!

Og psst! Disse er nødt til å være slankende fant jeg ut. Tenk, du begynner med en klatt smør- og ender opp med luft ? Hvertfall så forsvinner de fort……….
Dette innlegget ble publisert i Diverse, Mat og merket med , . Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Vannbakkels

 1. Dei såg jo veldig gode ut då!! Eg veit ikkje om eg har smakt vannbakkels sidan eg gjekk på ungdomsskulen og me laga det på skulekjøkkenet. Då var eg ikkje vidare imponert, men kanskje eg hadde likt det no? Smaken har jo forandra seg når det gjeld andre ting, også;)

 2. Frk.Virrum sier:

  MM..dette er godsaker, ja! Farmor lagde alltid slike, og nybakte, lune var det noe av det beste jeg visste da jeg var liten. Sikkert flere år siden jeg har smakt de nå. Litt sånn «koselig gammeldagse»!
  Takk for påminnelse og oppskrift, på tide å lage disse!
  God helg!

 3. elin sier:

  Når skulle jeg komme ja?!

 4. Hanne sier:

  Jeg elsker vannbakkels, men jeg har kun smakt med div. kremer. Skal virkelig prøve med smøreost, for det er jeg også godt over middels glad i:)

  Og du; jeg elsker logikken din og satser på at smør-til-luft-teorien din stemmer;)

  Fin fredag og herlig helg Alexia,
  klem fra Hanne:)

  • alexia sier:

   Ja, om du lager dem bittesmå, så var det veldig godt med smøreost inni. Rekesalat og….

   Ha en fin helg søte Hanne!

 5. whitebite sier:

  ok,
  hvis de er slankende så gidder jeg ikke ha!

  :o)

  lenge siden jeg sist spiste noe slikt, eller jeg vet ikke om jeg HAR spist noe sånt i det hele tatt!

  De så veeeeldig gode ut!!
  ha en smashings fredag søte du♡

 6. Bondekona sier:

  Svigermor lager de der stadig vekk.
  For eksempelnår hun har spurt om å bidra med noe til et selskap, og jeg har sagt Neitakk.

  Observerer også at du bruker bakepapir i hel lengde.
  Du vet de finnes i ark, så du slipper å rive?

  • alexia sier:

   Bakepapir- ja jeg vet det de finnes ferdigklippede. Men føler det ikke er så hjemmelaget da, litt juks liksom……..tuller!
   Hehe. Et gedigent feilkjøp, kan du tenke deg. Men orket ikke gå å bytte…

   Baker svigermor vannbakkels på trass? Ja men der ser du. De er bare luft, så de tells ikke. De tar man med når man ikke skal ta med noe.

 7. Ser veldig godt ut, men jeg stoler liksom ikke på superbakere som påstår at noe er «så lett som bare det». 🙂

  • alexia sier:

   hva? hihi! Superbaker jeg?
   Nei, det er lett å få flate vannbakkels. Men jeg er slett ikke noen superbaker- så har funnet ut hva som skal til for å få dem til.
   Ikke la kjøkkenvinduet stå åpent, og ikke åpne steikeovnsdøra før du tror de er ferdig, det er vel det viktigste.

 8. Jeg har spist vannbakkels, men jeg vet ikke om de var laget etter denne oppskriften. Den kokeboken har vi også i vår familie. Det er mange gammeldagse og gode oppskrifter i den. Ha en fin helg!

  Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *