Løksuppe

Dette er yndlingssuppa mi framfor noen en sur tidlig-vintersdag!

Ingredienser:

  • 5  løk i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ½ ss hvetemel
  • 1 ½ l kjøttkraft eller buljong
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts pepper
  • 4 skive loff
  • 50 g reven hvitost

Fremgangsmåte:

Smør og olje blandes i varm panne. Løkskivene freses til de er gyldne og møre. Rør i melet og spe med kraften. La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.

 

Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen. Skålene settes inn i ovn ved 250 °C. Beregn ca. 10 minutter. Suppen serveres rykende varm.

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *