Brune pinner

Dette er den julekaken jeg pleier lage først- for denne liker alle. Og så er den veldig enkel! De som tåler sukker kan bruke vanlig sukker- jeg bruker uraffinert rørsukker sånn at min sønn også kan spise dem.

 

Du trenger:

150 g smør

200 g sukker ( lyst gyllent rørsukker)

2 eggeplommer

1 ss lys sirup

1/2 ts kanel

3 dråper vaniljeessens

1 ts natron

300 g hvetemel

egg til pensling (bruk eggehvitene som er til overs)

sukker (uraffinert rørsukker her også bruker jeg)

 

Slik gjør du: 

Rør smør og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem flate på bakepapirkledd plate.

Pensle dem med eggehvite og dryss på sukker.

 

Stekes ved 175 grader i 10-12 minutter.

 

Skjær stengene på skrå mens de er varme og avkjøl på rist.

sånn skjæres de opp…….

Og så enkelt var det!

 

Ha en fin mandag alle!

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Mat og merket med . Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Brune pinner

  1. DevilGirl sier:

    må vel starte aksjon julebakst snart jeg også. bruker å være ferdig med det meste til 10.desember jeg:)

  2. whitebite sier:

    mmm…disse liker jeg!
    noe av det lille jeg liker faktisk (ikke så glad i julekaker)
    Thank u baby.

    (og den drømmen, den husker jeg ikke. Husker bare at du var der;)

  3. karen sier:

    Mmmh, jeg pleier også å lage slike, men med ingefær 🙂

  4. Bondekona sier:

    De liker vi også, og lager først!
    Herlige!

    Og jeg baker stort sett alltid med gyllent , uraffinert rørsukker,
    fordi jeg synes det smaker bedre.
    🙂

  5. Enkle? har prøvd i det vide og brede over flere år, og så til slutt min begrensning på disse. Har ikke forsøkt igjen på noen år nå. Veldig synd jeg ikke får de til, for dette er mine favorittjulekaker! Mine bestemødre var proffe på disse, og mine smakte ALDRI riktig..

  6. Pia sier:

    Takk for oppskrift – har aldri bakt sånne, men har smakt, og de er kjempegode! Og hvis de virkelig er enkle å lage, så…

  7. Heidi kakemons sier:

    Hei
    Jeg lagde disse i går, ikke helt denne oppskriften men den fra matprat.no.
    Alt fløyt jo bare sammen til en «flat lefse», kan noen forklare hva jeg gjorde galt?
    Skulle deiligen vært i kjøleskapet en stund først kanskje? Jeg lagde 6 stk pølser som jeg hadde på samme brett, skal det fordeles på flere brett?
    Håper på svar for de ser jo så gode ut!

    • alexia sier:

      hei, kjekt med nye lesere!

      Deigen er ganske løs, så du kan nok om du vil ha den i kjøleskapet en stund. Men jeg la den bare rett på brettet. Jeg fordelte på 3 brett mener jeg…2 pølser på hver, som jeg klappet ganske brede og flate direkte på brettet. De er fortsatt litt myke når de er ferdigstekte, så da er det enkelt å skjære dem i stenger, og la dem bli kalde på rist.

      Håper du får det til om du prøver en gang til da- jeg /vi syntes de ble veldig gode (og har snart spist dem opp)!

      Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *