å legge kabal………..

kan man kalle det egentlig, når en skal prøve å finne nye måter å feire jul på.

Og den skal helst gå opp.

Jul er tradisjoner– å følge dem er viktig og er nettopp det som gir selve julestemningen syns jeg.

 

Maten , pyntingen, 3 nøtter til Askepott og Sølvguttene som synger julen inn- sånne ting.

Men – det blir jo alltid litt forskjell hvert år, uten at det gjør noe!

 

De  man feirer den med- det pleier også være tradisjonelt, men innimellom kommer det jo noen tilskudd – eller noen faller fra. Såklart. Sånn er livet. 
 

Saken er, at etter bruddet har vi ennå ikke klart å finne en måte å feire jul og høytider på som fungerer for alle.

 

Og jeg får dårlig samvittighet fordi alt er min feil så klart. Siden jeg gikk fra eksen.

Ståa er nå, at eksen har invitert seg sjøl til meg til jul. Som i fjor.

Ikke alle ungene er enig i dette.

Jeg skal klare å leve med hva som helst-  det er jo uansett bare noen timer.

Men det kommer til å bli noen anstrengte timer, det vet jeg. Ikke fra min side – men ikke alle ungene synes altså dette er greit.

Eller, hvem er det jeg prøver lure…klart jeg kommer jo til å anstrenge meg for å lage en koselig kveld. Men betyr jo nettopp at det blir anstrengt. Og en tenåring kommer til å være taus hele kvelden.
 
 

Så – hva gjør man ?

Tar avstemming? Tar hensyn til de som vil ha jula delt, eller de som vil feire samlet?

 

Det er jo ikke vanlig, egentlig. Bare at han synes det- for sånn gjorde hans foreldre det- og det syntes de var flott hele familien. Sånn at ingen sitter aleine. Og det kan jeg forstå. Men jeg hadde fint klart å feire aleine sånn annethvert år.

Så, iår må jeg trylle litt ekstra hardt for å komme i julestemning bare- jul blir det uansett- ikke sant?

 

 må bare finne en løsning på dette…og nei, vi har ikke annen familie i nærheten. Unntatt hans søster og hennes storfamilie. Er litt i seineste laget å finne seg ny samboer også nå, så det går ikke………iår hvertfall. 
 
Jeg har vært hjemme med sjuk gutt disse 2 dagene også, så siste uka har alt gått i stå. I morgen skal han endelig på skolen så kan begynne gjøre noe. 
Dette innlegget ble publisert i Diverse og merket med , , . Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til å legge kabal………..

 1. Bondekona sier:

  Ingen forslag.
  Bare litt glede over at jeg ikke behøver tenke på sånt.
  Og litt forbauselse over at han inviterer seg selv på jul..
  ..?

 2. Lammelåret sier:

  Det er nok mange følelser som kompliserer det og kanskje umulig at ikke alle blir fornøyde, eller hva?

  Lykke til!

 3. alexia sier:

  ja, det er umulig å gjøre alle fornøyd, det er sikkert..bare finne beste løsning, som helst er en varig ordning. Og det er vanskelig. Ja, han inviterte seg sjøl, bondekona, han gjorde det.

 4. Randi sier:

  Man skal ikke kimse med jula, for den har etterhvert blitt en skikkelig utfordring for mange – og tenker da spesielt på de ulike familietypene vi har i dag… Jula er for mange en både sår og vanskelig tid. Det er ingen fasit, og jeg har forstått at juletradisjonene hos moderne familier er veldig forskjellige. Hva akkurat DU gjør, kjenner du best på selv 🙂 Ønsker deg og dine en fin adventstid først, deretter en fin julehøytid etterpå 🙂

 5. Ingen enkel situasjon det der……. Jula er også en tid for å svelge kameler – enten man vil eller ikke :S
  Lykke til 🙂
  Klæm

 6. Ege Denne sier:

  Du kan jo sørge for at det blir restaurant-dag eller lignende i romjulen istedet?
  Hvis ungene ikke liker at han kommer, det ville jeg ha lyttet til.
  Uansett, gjør det du mener er riktig.

 7. shy b sier:

  Det med kven som skal vere kvar i jula er ikkje ei enkel sak, alltid nokon som vert skuffa. Eg har dessverre ingen råd eller svar til deg.

 8. whitebite sier:

  Jeg synes dere skal velge en annen dag (i romjulen) der barna kan være sammen med far. Man kødder ikke med selve julaften;)
  Ville tatt hensyn til tenåringen i dette tilfellet, og dessuten hvis du selv føler deg anstrengt med exen der (det hadde jeg gjort!), så vil jo barna merke dette -uansett hvor hardt du prøver å ta deg i sammen.. Finn en annen dag der pappaen kan ta del..

  Det var nå min personlige mening:)
  Du må ta vare på deg selv også Alexia!
  klem!

 9. alexia sier:

  Takk for støtte!
  Ifjor kom de minste ungene gråtende hjem en gang i november etter samvær med far- fordi han hadde sagt han ikke fikk lov å feire jul med dem. Manipulerende? Mulig. eller korttenkt. Så jeg bøyde meg…de eldste var begge hos sine svigerfamilier , så da gjorde jeg det for de minste sin skyld.

  Men i år er det flere hensyn å ta. Og flere måter å gjøre det på. Bare at han klarer få meg til å føle meg som et monster som ikke synes hans måte er den beste måten å gjøre det på…fatter egentlig ikke han synes dette er kjekt.

  Så får bare si fra ja- dere har rett, tenåringen og magefølelsen min har stemmerett de også. Og man kødder ikke med julaften nei.

  Herlighet så mye enklere å bestemme seg når man skriver det ned.

  Hvertfall nesten- må ta noen ord med den andre tenåringen før jeg tar min endelige beslutning…ikke lyst å skape strid heller.

 10. Hege A. sier:

  Uff, for et dilemma!
  For meg innebar det å svelge noen kameler å «frivillig» feire jul uten ungene annenhvert år. Utrolig vanskelig når noen vil og noen ikke vil, og man så gjerne vil gjøre alle til lags! Håper du finner en løsning dere alle kan leve med, og at det ikke legger noen demper på julestemningen. Klem

 11. Hanne sier:

  Jeg håper så inderlig at du/dere finner en løsning på dette.
  Jeg kjenner ikke dere og situasjonen deres, så jeg har egentlig litt tynt grunnlag å uttale meg på . Helt personlig tror jeg kanskje jeg ville tatt hensyn til tenåringen, men hva vet jeg – dette blir jo bare «tror» og synsing.

  Gir deg en god klem jeg, og ønsker lykke til.

 12. alexia sier:

  Vi finner nok en løsning. Og jeg er flink å svelge kameler.
  Det er vel mest et irritasjonsmoment- for min del- men verre for tenåringen.

  Jul skal det bli uansett! og finnes de som har det verre- men ergrer meg over at jeg helt siden jeg bestemte meg ifjor jul at dette var siste gang, fremdeles ikke har en super løsning på det her.

 13. Tilbaketråkk: Kavalkade | Mor til Fire

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *