Fine oppskrifter og gode tips!

Har du oppdaget Sjuves Oppskrift på facebook?

Hvis ikke bør du ta en titt på siden hans her

Han har ukemenyer med kjappe enkle oppskrifter, og tipser om alt mulig. Inne på siden hans finner du alle mulige oppskrifter, og han får alt til å virke enkelt, og gir deg lyst til å prøve alt mulig!

Her viser han hvor superenkelt det er å lage egen gravlaks:

det skal visstnok ta 51 sekund å tilberede- har du tid til det?

Her er oppskriften:

Ingredienser:

300 g salt

300 g sukker

2 ss dill, tørket

2 ss karve

500 g laksefilet

 

Slik gjør du:

Bland sammen sukker, salt, dill og karve.

Skjær laksen i to like store stykker.

Legg litt av saltblandingen på et fat, legg det første laksestykke med skinnsiden ned på blandingen. Dryss over litt av saltblandingen. Legg den andre laksestykke på toppen, med skinnsiden opp.

Ha resten av saltblandingen på toppen. Pass på å pakke blandingen godt rundt slik at saltet kommer til overalt.

Dekk til med plast. Legg den i kjøleskapet med press i tre dager (Legg for eksempel en full melkekartong på toppen).

Det er faktisk ikke nødvendig å snu fisken underveis, men det skader ikke.

(Se video her: )

 

 

Jeg har ikke prøvd den, men det skal jeg nå i helgen. Begynner jeg få julestemning? Ja faktisk! :):):) 
Dette innlegget ble publisert i Diverse, Mat, Tips og råd og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Fine oppskrifter og gode tips!

  1. Lammelåret sier:

    Jeg er enig, flink matformidler han. Nan-ene hans er fantastiske!

  2. Hanne sier:

    Enda en ting jeg ikke får med meg fordi jeg ikke er på FB… Men så er jeg ikke så glad i gravlaks heller så det går greit det;-)

    Men de brune pinnene dine, de skal jeg prøve. Jeg lager egentlig ikke noen kaker selv til jul (bortsett fra «julemanna»/hvite kakemenn og pepperkaker), men jeg vet hvor mye bedre disse er når de er hjemmelaget:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *