DeeDee den driftige

For en gangs skyld var jeg tidlig ute med juletre- det ble kjøpt inn på søndag.

Så mandagen var dagen for å pynte det, og det skulle de to minste få være med på.

 

«Jaaaaa! Vi vil pynte!» sier de- men Dexter vil bare feste stjerna egentlig, så er han fornøyd, mens DeeDee vil bare henge på de øverste greinene og klatrer opp på sofaryggen for å rekke opp. Treet er høyt, det ruver ca to og en halv meter i været og det er såvidt hun greier det.

Den som blir liggende på kne helst bak juletre for å henge opp pynten er meg, og det går en stund før jeg oppdager at jeg er forlatt der.

«Mamma, kan du finne fram
KONDENSERT MELK?»
hører jeg fra kjøkkenet- det er DeeDee som har funnet en  oppskrift i denne boka her:

Så hun vil ikke pynte juletre lenger-


Hun vil lage konfekt!

og har allerede smeltet smør og står og rører i gryta.
Vi har ikke kondensert melk. eller kokosnøttpulver.

– «Du er flink som klarer lese oppskrift og klarer følge den- men neste gang må du først sjekke at vi har ingrediensene før du begynner. Kom nå så pynter vi ferdig» sier jeg.

Hun blir med og henger opp litt til

og litt til

men så er jeg aleine igjen…

Og DeeDee? Hun er ute på kjøkkenet igjen.

«Jeg bare lager litt cupcakes jeg mamma!»

sier DeeDee og det gjør hun- 8 muffinsformer har hun fylt med en brun masse.
«Næmen- fant du en annen oppskrift nå da- og sjekket du om alle ingrediensene var der? Så flink du er da!»
«Eh, nei….jeg ville ikke bruke oppskrift da vet du vel, for kanskje vi ikke hadde ingrediensene…så jeg bare lagde noe. Er da ikke vanskelig det. Litt smør og mel og melk og kakao og sukker og et egg så vips så det ut som kakedeig-
kan du steike dem for meg?»

 

Jeg rakk ikke ta bilde av dem. De ble stekt og spist med en gang.

For hun hadde puttet en mandel oppi den ene og den som fant den skulle få premie.

Faktisk fikk vi pyntet treet ferdig også.

Vi sier det hvertfall. Selv om (grøss) stammen er synlig…

 
De siste dagene har blitt intense, rart hvordan de få tingene man har igjen å gjøre skal ta så frryyyyktelig lang tid! Men jul blir det.
 
Eksen ble invitert bort til sin søster da hun hørte han ble aleine med ungene, så da blir det matstell og greier, ikke verst! Men i kveld måtte vi sende en mail til julenissen så han visste hvor DeeDee skulle være på julaften- det hjalp litt å si at «Julenissen og Chuck Norris- de to kan du alltid stole på- garantert!»  men ikke helt så da sendte vi mail,  og jeg synes det er søtt at hun ennå tror fullt og fast på Nissen. Kanskje det er siste gang i år. Og kanskje hun synes det er sårt at dette blir første jula uten mamma. Og kanskje mamman nå begynner grue seg aldri så lite for å ikke få se ungene sine på julaften…og tenk om de begynner grine…argh– nei nei det må jo bare gå bra.
Og – vi skal ha julaften en gang til. Vi tar den i reprise første juledag når de er her igjen. Og neste år er de vant til at sånt er det bare.
Og igår kom nittenåringen min hjem på juleferie, og alt er fryd og gammen.
 

Ha en fortsatt strålende førjul alle sammen!

 

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, Diverse, hverdag og merket med , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til DeeDee den driftige

 1. Varierende interesse på juletrepyntingen her også 🙂 Som oftest er det ei grein som får 40 % av all pynten og resten blir litt glissent 😉
  Julekvelden din blir helt sikkert koselig. Du får fokusere på at de kommer hjem første dag 🙂
  Klæm

 2. Hehe, herlige DeeDee. Allerede en oppskriftskomponerer. 😀 Og vet du, jeg ble så glad når du skrev at dere skulle ta en ekstra julekveld NÅR DE KOM HJEM IGJEN, ikke før de dro. Det virker som om mange er opptatt av at ungene skal feire julekvelden hos den de vanligvis bor hos først hos, og det er jeg i mot jeg altså. Julekvelden er julekvelden, så får andre feiriga komme etter. Nok en gang har du gjort noe helt etter mine normer. Flott! hehe (for da må det jo være riktig, sant? …;-) )

  klem!

  • alexia sier:

   Var litt usikker på det der med når vi skulle feire- tenkte jo på å ta lillejulaften som julaften, vet mange gjør det. Men følte det ble å jukse liksom. Hadde vi bodd lenger fra hverandre, så de måtte reist bort for flere dager, hadde jeg nok gjort det sånn. Tror jeg. Alt er litt nytt, vi finner vel ut av en ordning etterhvert. Og bare satse på å gjøre det best mulig for ungene.

   klem!

 3. whitebite sier:

  Å herlighet så flink Dee Dee er!!
  (sammenligner såklart med min 6-åring som nesten ikke vet hva en gryte er, og iallefall ikke hadde fått lov å betjene induksjonstoppen!!)

  Ser ut som dere koser dere:) Selv har jeg det aaaaaaaaltfor travelt for kosing hjemme..
  dessverre. Og det var AKKURAT slik det IKKE skulle bli i år.. Jaja, kanskje det bare må bli en tradisjon hos oss?

  Godt at ungene får mat julaften:))
  Og det kommer til å gå greit, bare litt uvant første gangen. (ike at jeg vet hva jeg snakker om da…) Skal tenke masse på deg, og hadde du bodd nærmere skulle vi feiret jul sammen, du og jeg! Sant?

  🙂 stor kleeeeeeeeemm (fra hu som sjefer på jobb for tiden)

  • alexia sier:

   Hva, slipper du han ikke til ved grytene altså? Hehe. Jeg har latt dem brenne litt fingre jeg- vil de skal kunne lage mat. Og viser seg de lærer fort- aldri skjedd noen katastrofer. Men jeg pleier være tilstede da! Denne gangen var hun lynkjapp, og jeg var i min egen julekuleverden.

   Og julaften blir rar, vet ikke åssen jeg kommer til å takle det…første helga ungene var hos pappaen gråt jeg hele tida, hehe! Var veldig uvant. Men nå går det fint. Så skal takle jula og.

   Og du er jo nesten som familie, så klart vi skulle feira i lag hadde jeg vært nabo med deg. Garantert! 🙂

   Kommer til å tenke på deg jeg også, håper du får en koselig jul!

   Knuseklem!

 4. Bondekona sier:

  Driftig DeeDee!

  Tanken på å pynte juletre er veldig fin,
  men sjelden det blir til noe særlig med ungene.

  Helst håper jeg på å få pynte det selv..

  • alexia sier:

   ja egentlig er det greit å pynte sjøl….sånn at det er pynt på alle sidene og oppe og nede og sånt ja.

   (og en god ting med å ha blitt singel er at jeg slipper norske flagg og glitter i vertikal linje ned.)

   Klem!

 5. Hanne sier:

  Det blei pynta til slutt, juletreet vår også. Nå er det lys i alle kroker og rødt over alt. Nå er det julღ Jeg skulle ha feira sammen med deg jeg også, om avstanden ikke var så stor. Jeg er sikker på det hadde blitt en god jul;-)

  Ønsker deg og dine en god og magisk høytid,
  god juleklem fra A&H

 6. Røsslyng sier:

  Ha ei god jul, kjære du! Håpar at denne dagen blir fin både for deg og dine, og at morgondagen blir like bra 😀 God juleklem frå meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *