Dexter tar et nytt steg

I dag hadde Dexter en dårlig dag på skolen. Han hadde krangla med en annen gutt, en som han egentlig er veldig god kompis med og ofte besøker, men i dag hadde det skjedd noe. De hadde blitt uenige i lek, og begge er like sta. Så måtte læreren gå mellom, Dexter hadde låst seg inne på do, men situasjonen hadde roet seg. Da jeg kommer for å hente han forteller læreren meg om episoden- og at om han er litt ute av seg så er det nok dette som gjør det. Dexter likte ikke det. Han hater at vi prater om sånt, så han gikk og gjemte seg igjen, men tilslutt fikk jeg lokka han med meg.

Da han var slett ikke blid, morsk rett og slett, men rolig og sa ingenting, går til bilen med bøyd hode og dystert blikk.

I det samme vi skal gå kommer læreren også syklende på vei hjem. Da hvisker Dexter «mamma, kan du spørre henne om hun vil komme og se på meg på søndag når jeg skal opptre på trampettshowet?»

ÅÅÅÅ! Så klart spør jeg! tenk, han ville det- altså, denne læreren er jo den som hele tiden må ta alle fightene med han i løpet av dagen, og han har sagt veldig mye lite fint om henne og alt han kunne tenkt seg å gjort- utrolig kreative fantasier jeg overhode ikke har tenkt å ta opp her. . Men nå viser det seg altså at hun har nådd inn til han- og ikke bare det- han har LYST TIL at hun skal se hvor FLINK  han er blitt på trampett!! ….han som har hatt så store komplekser siden han ennå ikke klarer gjøre det som tenåringene, og trenerne viser går an å gjøre om man trener noen år. Jeg trodde han var lei nå, vært en liten kamp 2 siste treningene nå for å lokke ham med på trampetten.  Så dette var herlig å høre. Læreren fikk en liten tåre i øyekroken hun og, endelig hadde hun oppnådd den tilliten hun så iherdig har prøvd å oppnå- helt siden første dag i første klasse.

Og, min sønn klarer å uttrykke at han setter pris på henne. Dette var et nytt steg i riktig retning!

Det var en rolig blid gutt som satt i bilen hjem, og en mamma med en liten klump i halsen som nok en gang takket de høye makter eller hva en skal kalle det for de herlige menneskene som er en del av hverdagen vår!!

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, hverdag og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Dexter tar et nytt steg

  1. Line sier:

    Du er kjempeflink!!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *