«lurer på………..

hva vi skal finne på? I morgen altså?»

sier min sønn, syk igjen, snart en hel uke nå.

 

Ukene før jul lå vi strødd den ene etter den andre, han også- og som sagt nå er han sjuk igjen. Hoster og snyter seg, er slapp og sliten og orker ikke spise .

 

Han var frisk i jula, og begynte med ADHD-medisin fjerde juledag.

«I starten får han så svak dose at du vil ikke merke noen forskjell, men vi finner ut om han tåler det og han får vent seg til det. Så øker vi etterhvert til vi finner rett dose.» Sa legen.

 

Han tok den første pillen etter frokost, og fikk se litt på tv i fred og ro, søstera sov lenge.

Jeg ventet spent på bivirkningene som jeg trodde garantert ville komme.

 

Men hva skjedde?

Han satt rolig og så på film.

Noen minutter før filmen er ferdig kommer en nyvåken lillesøster stormende inn i stua og ser det er guttefilm på tv som hun ikke gidder se på så hun bare bytter kanal – og da hun ser Dexter sitter på HENNES yndlingsplass så bare setter hun seg oppå han.

Hun er kjapp- det tar ca 3 sekunder det hun har gjort.

 

Jeg står i andre enden av stua og bare legger fra meg det jeg holder på med, bretter opp armene beredt til en halvtimes intens megling- men –

hva skjer? !!!

«Kan du være snill å bytte tilbake til det jeg så på, for filmen er snart slutt » sier Dexter høflig- «og kan du sette deg ved siden av meg heller er du snill?»

 

DeeDee er så paff at hun gjør akkurat som hun får beskjed om. Jeg blir så paff at jeg får krampe i kjaken.

 

Den dagen ble en fin dag. Virkningen av tabletten gikk ut etter 4-5 timer, men den starten på dagen hadde gjort at forholdet mellom de to søsknene spesielt fikk en veldig  veldig opptur, og dermed ble det mye enklere å være mamma (og Dexter og DeeDee) hele resten av dagen.

 

jeg håper – HÅPER – fortsettelsen er lik.

Etterhvert kom det en bivirkning da. Han mistet totalt apetitten, og har nå på en uke tatt av nesten en kilo. Som er mye for han, for han hadde lite å gå på fra før. Da han ble sjuk igjen stoppet vi med medisinen,  i samråd med legen.

 

Nå skal han få bli helt frisk før vi fortsetter. Men dette tror jeg blir en helt ny hverdag – for han, for de andre i klassen, for oss som familie- og endelig får han vist den gode sida si, som i som kjenner han er så glad i.

Den vennlige,  spørrende, kloke, høflige, morsomme gutten som er helt unik.

Og når han er blid og glad smitter det over på lillesøstera- som nok innimellom har vist seg å være en aldri så liten utfordring HUN OGSÅ – kampen om oppmerksomhet har gjort henne til litt av en skuespiller og tøff entertainer.

 

Jeg er bare så lettet. Og innser at det eneste som egentlig betyr noe her i verden- er

GLADE UNGER.

 

 

Så får vi bare leve på smoothies, taco og  pizza til han kommer seg ovenpå.

 

Og når han endelig begynner lure på hva han skal finne på så håper jeg det er et tegn på at han begynner bli bedre- for detta her begynner bli kjedelig.

 (JA FY MEG! men jeg skulle gjerne fått gjort litt…..annet enn å spille Wordfeud på min Iphone. Som forresten var ganske gøy. Selv om jeg taper hele tida. Vil du ha en lett motstander legg til argarita! )
 

Hvordan får dere dagene til å gå- og fornuftige ting å finne på- om dere sitter fast med syke barn en uke?

 

 
Dette innlegget ble publisert i Diverse og merket med , , . Bokmerk permalenken.

11 kommentarer til «lurer på………..

 1. Karianne sier:

  Hei! Så koselig å se deg inne hos meg *smil*. Saksesøstrene er helt tipptopp! Jeg lurte veldig på hvor de hadde blitt av, så veldig glad for gjensynet.

  Morsom blogg du har! Har titta litt rundt her og fnist litt. Tjoppohoi!

  • alexia sier:

   Ja, kjempefin blogg du har! Og liker å finne folk med samme musikksmak som meg…:)

   Men fnist her inne altså? Jeg som er sååå SERIØS. Eller kanskje ikke alltid det nei.

   Velkommen som følger forresten, blir like glad hver gang!

 2. Bondekona sier:

  Ser ut som det går bra, da?!?
  Tross sykdom,
  men det høres ut som er på bedringens vei.
  🙂
  Og smoothie?!?
  Kan leve leeenge på det!

  • alexia sier:

   smoothie er en fin oppfinnelse ja! Idag spiste han til og med middag. Overlever nok. Men rett før jeg begynte mate han…

 3. Ege Denne sier:

  Skal vi se, det er så lenge siden mine var så små.. Men dengang var det å la de sove, og gjøre det de orket. Sørge for mat-favoritter, og mye vann. God bedring til gutten og god tålmodighet til deg 😉

  • alexia sier:

   Ja er ikke så mye annet å gjøre. Og tenk, nå har jeg kommet langt- klarte sende de på pappahelg til og med når han var slakk. Tror de har godt av det også jeg.

 4. whitebite sier:

  God bedring til Dexter!
  (og så lurer jeg på hvilken musikk Karianne liker??)

  Takk for spillet, du er flink!
  klem:)

 5. Så godt å lese at det ser ut til at medisinen har så umiddelbar virkning. 🙂 Klart det vil virke inn på begge ungene. Krysser fingra for at det fortsetter. 🙂

  Tja..hva man gjør.. når min er syk.. som han var mye før jul var det sutring, sutring, mamma mamma mamma, tegnefilm, henge på mamma, sutring.. ja.. så hva gjorde jeg.. satt på rompa og ble hengt på og snørret ned, og med gnagsår i øra leste jeg blogg etter blogg. 😀 Skrive kunne jeg jo ikke siden jeg hadde en unge som hang i den ene armen.

  Ja, nå skal det sies at min er tre år da.. 😉

 6. Hanne sier:

  Kjente litt på tårene der Alexia, tenker det må være utrolig godt for Dexter å få litt ro i kropp og sinn:) Leit at han skulle få bivirkninger, håper det er forbigående og at den positive trenden fortsetter *krysser fingrene hardt*

  Nå er jeg litt sent ute til å komme med forslag til aktiviteter dere kunne ha gjort i dag, nå er det jo natta;-) Men kosedress og korps/garden på Youtube fungerer fint hos oss. Nå forstår jeg jo at korps og gardister er for spesielt interesserte, men det er utrolig hvor mye annet morsomt det finnes der også:D

  klem til deg,
  Hanne:)

 7. alexia sier:

  Whitebite: jeg og Karianne liker Scissor Sisters 🙂 og du vant over meg så du er hvertfall flink, hehe!

  Elin: Hørtes kjent ut det der med sjuke unger ja…men han har ikke klagd så mye, egentlig kost seg med å slappe av hjemme. Men til slutt ble det litt kjedelig. Så fant på noe tilslutt da..

  Hanne: Du sier det så bra. Du forstår virkelig hvordan han har hatt det, med denne uroen. Så er veldig glad for at det hjalp han så godt. Bivirkningene var visst uunngåelige, men forhåpentligvis vil det bedre seg etterhvert.

  Men korps og gardister- det er nok ikke helt min sønn sin greie nei, hehe, for mye LYYYD! Og lite tekniske ting. Men ha en super dag, klem!

 8. Tilbaketråkk: En ny hverdag! | Mor til Fire

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *