Ærlighet og sånn….

Sosiale medier er morsomme saker. Hvertfall med tanke på ærlighet.

Facebook er en ting, der er man ute i offentligheten med fullt navn, men blogger er noe annet.

Jeg elsker hverdagsblogger som er ÆRLIGE! Uten at de forteller FOR MYE!

Akkurat det er en kunst få behersker.

Pias Verden er en av de få. Hun klarer skrive om søsken som krangler, rotete kjøkkenbenker og alt sånt som vi alle kjenner oss igjen i- sånn som vi alle har det! Og hun får det til på en sånn måte at verken mann eller unger blir hengt ut.

Jeg leser alltid kommentarene under innleggene, og da jeg leser om hun som forteller om hvor lei hun var etter juleferien, da ungene bare var hjemme og rett og slett holdt på å ta livet av hverandre i ren kjedsomhet- 

oh! spennende! klart jeg måtte klikke inn på hennes blogg da!

der hun viser fram nystrigla julepynta unger med tindrende blikk i ekstase over alle julegavene, et langt innlegg om muffinssamlingen sin, og et enda lengre om blomstene sine.

Jeg tusla skuffet ut igjen……..

Men.

Hun er ikke anonym. Så jeg er egentlig enig med henne- bedre å pynte litt på ting enn å skrive åssen det EGENTLIG er – om en da ikke klarer gjøre det på en sånn måte som Pia gjør.

Det er flere som Pia. Mange av dem finner du i bloggrollen min.

Den nyeste der er Chanti, som er en helt ny blogg jeg syns dere skal ta en titt på.

Chantis hverdag er tøffere enn for de fleste, og hun skriver anonymt så hun kan være ærlig- siden hun også skriver om ungene. Hennes historie er spesiell, siden både hun og alle ungene er kronisk syke. Men hun er et av de mest positive menneskene jeg vet om!

Enjoy!

Må innrømme at selv om jeg er anonym, så skriver jeg ikke alt som skjer i livet mitt. Men det som står er sant. Helt ærlig. 

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse, hmmm og merket med , , . Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Ærlighet og sånn….

 1. Ege Denne sier:

  Og så trenger vi ikke å vite hva slags jobb noen har, og hva ungene gjør hele tiden, og hvorfor noen velger som de gjør. Akkurat det syns jeg er litt rart, at noen forventer å få vite ALT som foregår i andres liv….. Litt, ja takk, resten er for privat 😉 KLEM 🙂

 2. ShyB sier:

  Veldig enig i det du seier om Pias blogg!

 3. Trollmora sier:

  Enig! Ærlig men ikke adressen og kopi av lønningsslipp liksom……

  Jeg har en tendens til å like blogger som er som din, anonym nok men ærlig….. og Bare lille Elin…. og Pia selvfølgelig….

  Nå skal jeg sjekke ut Chanti! 🙂

  Ha det godt 🙂

 4. Pia sier:

  Det er sånne innlegg som gjør meg både flau og glad – men tusen takk, setter stor pris på ros:) Og nå skal jeg inn og prøve å knuse deg i wordfeud…

 5. Lammelåret sier:

  Når en skriver under fullt navn risikerer en at folk leser fordi de er interessert i bloggeren og ikke det denne skriver om. Det er ikke nødvendigvis positivt. En balansegang mellom privat og personlig kan være vanskelig å få til og det vil alltid være noen som synes en gir for mye og dermed trår over grensen mens andre ikke får nok. Det viktigste er vel at en selv finner sin egen grense og forsøker plusse på noen år for lettere å se om det en har skrevet bør forbli upublisert. En må rett og slett prøve seg fram og tenke over hvorfor en vil dele med ukjente. Hva en vil oppnå.

 6. Sotengelen sier:

  Syns dere er flinke alle sammen. Det er en kunst å lage latter av hverdagens frustrasjoner.

 7. Ha ha, veldig illustrerende det med den kommentaren og de vakre barna og muffinsen i bloggen.
  Pia er herlig.

 8. Trine sier:

  I soooo agree. Det er en fin grense mellom personlig og privat. Pia greier dette utmerket. Og til å være anonym – så greier feks både Elisabeth og Fru Storlien det godt. Blogging er et fascinerende fenomen, som jeg elsker å være en del av!

 9. alexia sier:

  ja, Pia er ikke den eneste, misforstå meg ikke. Ble bare så morsomt med den kommentaren inne hos henne…

  og så er jeg enig med Sotengelen- hverdagens frustrasjoner kan være ganske så morsomme!

  Så hva er det jeg egentlig vil fram til…det er vel at om man prøver framstille livet sitt som perfekt, så blir det lite troverdig- kjedelig, syns jeg. Men bedre med kjedelig enn altfor utleverende. Derfor er det kjekt med anonyme blogger!

 10. whitebite sier:

  ..ja,og så klarer du det Alexia:)

 11. Hanne sier:

  Dette er noe av det jeg synes er så fint med blogger generelt – det er plass til alle, både de som pynter og de som viser den nakne sannhet;-)

  Jeg er enig med deg i at Pia behersker så utrolig godt det å blogge ærlig uten å henge ut noen. Det er en vanskelig balansegang å skulle gjøre det slik Pia gjør det og jeg har sett et par bloggere «tryne» i forsøket på å gjøre det samme.

  Jeg blogger personlig, men ikke privat. Kan kanskje virke som jeg pynter, det er ikke så mange vonde dager på bloggen min. Men det er fordi bakgrunnen til de vonde dagene inneholder så mye privat informasjon og det vil jeg ikke dele med mennesker jeg ikke kjenner. Jeg har hatt ett og annet innlegg om hverdagens frustrasjoner, min mangel på grønne fingre og mitt anstrengte forhold til strikking blant annet. Men aller mest går det i øyeblikkene jeg samler, de gode som vi vil ha med oss videre. Jeg skriver ikke alt jeg mener, men jeg mener alt jeg skriver – og jeg er ærlig. Jeg ville nok ha uttrykt meg på samme måte om jeg blogget anonymt, for det er jo slik jeg skriver:)

  Håper du har hatt ei god uke så langt kjære du,
  god klem fra Hanne:)

 12. alexia sier:

  takk whitebite♥

  Hanne: du er helt unik syns jeg. Du klarer få fram at hverdagen ikke alltid er bare bare, men klarer se de gøde øyeblikkene i stedet for problemene.

  Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *