og svaret var…

som mange skjønte:

 

Akvarium så klart! Det ønsket min 6åring seg til bursdagen sin.

Helst et lite SvampeBob univers, eller et med torsk(?).

 

Så jeg tok en tur i dyrebutikken og fant et fancy rosa et som ikke var så stort og tenkte hun skulle få det. «Kjøp det en ukes tid før du kjøper fisk så vannet blir levelig for fisken!» sier de i butikken, og det var god service syntes jeg- vil jo ikke ha begravelser med en gang HELST da (ja mormor jeg vet akvariefisk pleier dø- husker Doffen som daua).

«Mamma, hva vet du egentlig om akvarier da?» sier 19åringen til meg da hun får høre det.

Og så finner jeg ut at den nye kjæresten hennes er akvarieekspert med x antall hundre liter fisk hjemme i huset.

«Har du hørt om nitritt og nitrat?» «Bakterier?»»At du skal vente 5 uker før du kan ha fisk oppi ellers dør minst 70 % av fisken?» «At i det lille rosa akvariet vil det aldri kunne bli levelig i lengden for fiskene?»

Nei det var ikke det de sa i butikken nei…

Jeg får en lang innføring i akvarier. Og skjønner det er en god ide å heller kjøpe et brukt! Med bakterier. Og nitritt eller nitrat – det som blir igjen når vannet er bra.

Og så fant hun et perfekt et på finn.no.

Uten torsk. Uten SvampeBob –  foreløpg.

Meeeen – tadahh!!  med gravide fisker oppi!  Så…da er jeg vel snart oldemor? Å herregud……..

 

Og som jeg skvatt da vi sitter i bilen med akvariet med de høygravide fiskene i baksetet- jeg bak rattet, eldstejenta ved siden av meg- så roper min svigersønn fra baksetet- «Ånei- vannet gikk!»

«Nei?? Hva sier du?» hjeeelp tenker jeg automatisk

«Nei, høhøhøhø!»

sier han og holder på å le seg skakk. Ja, du skjønte den vel…

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse, hmmm og merket med , , . Bokmerk permalenken.

18 kommentarer til og svaret var…

 1. Chanti sier:

  wiiii endelig noen med samme hobby:) akvarier er kjekke å ha. masse moro med dem. og jeg har jo faktisk allerede blitt bestemor som du vet.

  • alexia sier:

   men jeg blir oldemor jeg hehe! Datteren min blir jo mor til fiskene som føder…eller legger rogn eller kaviar eller hva det heter

 2. Hanne sier:

  Fra mor til fire og til oldemor på noen få minutter – ikke verst du;-)

  Vi har prøvd oss på akvarium vi også, men en liten variant med noen få små (bittesmå) fisk. Og vi hadde en Doffen, men ingen torsk.

  Lykke til med familieforøkelsen,
  og god klem:)

  • alexia sier:

   hihi, nei torsk nytter ikke. Hu er litt rar snuppa mi. Gullfisk og guppy tror jeg de het de som fulgte med. Nå passer eldstejenta på det inntil videre, er ikke bursdag før om halvannen uke. Og de lever ennå hvertfall.

 3. ShyB sier:

  Hi, hi!
  Vi har akvariebolle med ein kampfisk oppi, og er fornøgd med det.
  Fin avslpping å sjå på fisken, litt sånn som pausefiskane på TV før i tida 😉 Savnar igrunnen dei!

  • alexia sier:

   Kampfisk i bolle? Kult. Var vel noe sånt jeg tenkte på, men med 2 katter i huset tok jeg ikke sjansen på bolle.

 4. haha hahaha, Vannet gikk! 😀 Tok den! 😀 Ikke pent å skremme den som kjører med sånt da.

 5. whitebite sier:

  Vurderer ikke Piraja da??

 6. alexia sier:

  Jo. Eller doktorfisk så man kan putte føttene oppi?

 7. whitebite sier:

  det er bare sønnen her som kommer med forslag, ikke meg.

 8. alexia sier:

  Hai vinter da på jenterommet. Hjelp. Og noen ville putte pølser oppi . Blir spennende dette. 🙂

 9. Ege Denne sier:

  Hm.. rart. Jeg hadde en gang i tiden en gullfiskebolle, egentlig en diger glass skål, den vasket jeg med zalo og vann, fylte oppi grus som jeg skylte under springen, en par planter, fylte vann oppi, ventet en par timer til vannet var mer lunkent, og la posen med fisk oppi, etter en time lot jeg fisken få komme ut i bollen. en gang pr uke, noen ganger to ganger, flyttet jeg fisken over i en passende bolle med vann og tømte ut alt vann, skylte grusen, og planten, og gjentok hele prosessen. Fisken jeg hadde kjøpt, hadde en diger sort flekk da jeg kjøpte den, og etter to uker, var flekken borte. Fisken så helt frisk ut. Og den fikk bare det vanlige typiske fiskematen. Så jeg tror at vaskeprosessen med bollen, grusen, og planten var viktig for å lage ett frisk og sunt miljø for fisken. Jeg brukte ikke noe oksygenpumpe eller lys.

  Men det ble jo litt arbeid da…

  • alexia sier:

   Det er sikkert også avhengig av vannkvaliteten der du bor. Virker som en hel vitenskap. Og så tåler noen fisker mer enn andre….dette kan jeg sikkert enda mer om til helgen, da kommer akvarieeksperten på besøk!

 10. haha! Jeg hadde rett, jippi! Har hatt noen akvarier her… og veit innmari godt hvor mange unger det kan bli av et par-tre fisker. Jøje meg for en innavl!
  Lykke til med fisk, bakterier, alger og blubb-blubb (ja for de kan snakke vel??)

 11. trollmora sier:

  de mest morsommé Fiskene er karper syns jeg 🙂 lykke til som oldemor 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *