Sukkerfri Bløtkake

Mai måned er høysesong for kaker!
Jeg strevde lenge med å få til sukkerfri bløtkake, syntes bunnen ble rar når jeg byttet ut sukkeret med andre søtstoffer, men nå får jeg dem alltid til.

 

Du trenger:

6 egg

2 dl fruktose (eller sukrin- sukker for dem som tåler det, gyllent rørsukker tåler også min sønn)

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

Slik gjør du:

 

20120509-004954.jpg

Vips stiv eggedosis- skikkelig stiv! 15 minutter bruker jeg i min kjøkkenmaskin.

20120509-005121.jpg

Tilsett finsiktet mel og bakepulver og la kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet akkurat til røren er jevn.

20120509-005449.jpg

Smøre bakepapirkledd form som drysses med semulegryn, og stek bunnen på 160 grader. Kaken er ferdig når den er tørr inni, etter ca 45 min. Sjekk med en kakepinne (har du ikke kakepinne er en ukokt spaghetti helt super).

 

Og så- dette er viktig!

Avkjøles opp-ned på rist.

Hvorfor oppned? Da faller den ikke sammen !

Og så, enda et godt tips-

Fryses!

Da er den kjempeenkel å dele i 3 lag når den skal fylles, og får en fin struktur .

20120509-010146.jpg

Så fylles den med krem og det du måtte ønske, for eksempel:

Sukkerfritt syltetøy
Banan
Bær
Hakket sjokolade
Jordbær- eller bringebærgele laget med halv mengde vann og derettter blandet med pisket kremfløte

Finhakkede valnøtter

 

Pyntes – gjerne med noen av ingrediensene.

Ha en fin uke!

Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Sukkerfri Bløtkake

  1. Hanne sier:

    Du driver og faller ut av google leser hos meg, og jeg får ikke med meg oppdateringene dine *sukk*. Har lagt deg til igjen nå, håper du holder deg i ro;)

    Alltid fint med disse sukkerfrie oppskriftene dine, tar med meg denne også.
    Kanskje det blir bløtkake à la Alexia til 17. mai:)

    Natta til deg,
    ha ei strålende uke.
    God klem:)

    • alexia sier:

      Ja var et eller annet som oppdaterte seg her hos meg nå, tror det var det.

      Bløtkake må vi ha på 17. Det er klart.

      Klem til deg Hanne:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *