Dronning Maud

Dronningen av alle desserter! Her hvor jeg bor, er den så selvsagt på absolutt alle festdager, konfirmasjon, bryllup, barnedåp, jul, nyttårsaften, 17. mai…det er ikke spørsmål om hvilken dessert man skal ha- det store spørsmålet er med eller uten alkohol og hvordan unngå gelatintråder!

Den er nærmest hellig. Så da jeg ville lage den med fruktose i stedet for vanlig sukker, og med sukkerfri sjokolade i stedet for Dronning sjokolade- for min familie var det omtrent likestilt med å si at julaften i år skal vi feire på Mc Donalds.

Men- ikke nå lenger! I år var det min nesteldste datter som klarte lage den, og den ble fullstendig sukkerfri, og som vanlig lagde vi for lite……….

her er oppskriften:

Ingredienser:

6 egg

6 ss fruktose

6 dl kremfløte

9 plater gelatin

1 plate sukkerfri sjokolade, mørk eller lys etter smak

Slik gjør du:

Bløt gelatinen i vann.

Rasp sjokoladen.

Pisk eggedosis og fruktose til stiv eggedosis.

 

Hell vannet av gelatinen. Deretter løses den oppbløtte gelatinen i 1/2 dl kokende vann, la det avkjøle litt før du tilsetter det i eggedosisen under pisking (på denne måten blir det ingen tråder)

Pisk kremfløten til luftig krem, og bland eggedosis og krem med lett hånd. Ha så fromasjen i en skål, lagvis med sjokolade, sjokolade på toppen.

 

Denne oppskriften skal være til 6 personer. Men i min familie holder den vel knapt til 2……….blir ca 4 l fromasj 😉

P.S. om man absolutt vil bytte ut fruktosen med vanlig sukker, og sjokoladen med vanlig sjokolade så kan man det. Dette er den sunne varianten, godkjent av mine meget kresne Dronning Maud-elskende barn!

Og noen tilsetter whiskey/sherry/madeira etc i den, det ville vært helligbrøde i min familie- men prøv gjerne!

 

Dette innlegget er en reprise. Men i morgen er det 17. mai….. 
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Dronning Maud

  1. Det ser jo lekkert og godt ut, reprise eller ikke..
    Problemet er bare at jeg får helt angst av oppskrifter med galatinplater.
    Så jeg får nok heller komme til dere. 😀

    Vel vel, ha en fin dag i morgen.

    • alexia sier:

      Det er mange som er redd den gelantinen, Elin, men det har gått bra når jeg har den oppi mens jeg lager eggedosisen.

      Men ønsker deg også en fin dag i morgen!:)

  2. Pia sier:

    Veldig til oppskrifter rundt omkring… De siste dagene har flydd, men nå er vi nesten klare til 17.mai. Ønsker deg og dine en fin feiring i morra! Fint å lese om sønnen din i forrige innlegg – må være godt å se at ting faller litt på plass:)

  3. mmmm… hørtes godt ut 🙂
    Kos dere i morra – og jeg sier som Pia over her: Hurra for sønnen og riktig medisinering 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *