♥♥♥

«Pssst, mamma, ikke si det til noen, men jeg skal på fest» hvisker åtteogethalvtåringen min da jeg henter ham på skolen en fredag.

 

«På fest??? Å du mener bursdag » sier jeg og vrir hjernen for å huske om han har fått en lapp om bursdag i det siste som jeg helt har glemt.

 

«Nei, jeg skal på fest om en time, og etterpå kommer jeg til å være en helt ny gutt. Kjør fort hjem, jeg må fikse meg litt!»

Og så forteller han. Det er ei jente i klassen som skal ha «fest», og det skal komme ei annen jente der, og de skal på date da liksom. Så han må hvertfall bytte sokker vet han.

Jeg suser hjem

mens lillesøstera prøver overtale han til å ta på skjorte og slips

 for ellers er det ikke date !

og han fnyser «pøh da virker jeg jo desperat da» og at det egentlig er hemmelig men alle veit det og

«når kommer jeg i puberteten egentlig?»

og om jeg kommer til å betale bryllupet og kan han få bilen min når han flytter ut? for det er jo ca bare 9 år til og han må begynne å samle og tenk om han ikke finner en plass å bo? og jeg sier slapp av for jeg kommer ikke til å kaste han ut (og kjenner at HJELP DET GÅR FOR FORT! )

 

Da vi kommer hjem løper han og skifter sokker. De er til og med par. Han vasker hender og pusser tenner og lillesøster prøver fortsatt overtale han til å velge en skjorte men DET blir for teit synes han og jeg sier det er greit. Så ringer venninnen som skal ha «festen» og sier hun fikk ikke lov av mammaen sin likevel.

Men de ble visst kjærester likevel. Han vil ikke si alt for det er privat! men så forteller han likevel, hvor fin hun er, og modig, at hun kan dusje i 2 timer, og at dersom han hadde fått glassøye og hadde tatt det ut av øyehulen så hadde alle begynt å hyle unntatt hun- hun hadde bare ledd- det er sånt han liker med henne.

Syns det er søtt jeg. Får se om det varer til åttende klasse som han har spådd.

Og nå trenger jeg ikke mase for å få han til å vaske hender , pusse tenner og bytte klær………og så gruer jeg meg til dersom HUN  gjør det slutt! og venter spent på om jeg virkelig får treffe henne i juli for da har de vært sammen lenge nok til det synes han. Blir tøft dette her. Ikke blande seg inn.
Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag, Diverse, hmmm og merket med , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til ♥♥♥

 1. Anna GL sier:

  Næmmen, så søtt. Forelsket og kjærester. Det er jo alltid så spennende! Og så bra at han skifter sokker og pusser tenner – du har jo gjort noe riktig med gutten! 😀

  • alexia sier:

   Takk! Ja han har hvertfall skjønt hva jenter liker. Hehe. Så kjekt du stakk innom hos meg, alltid kjekt med nye navn:)

 2. whitebite sier:

  haha, herlige saker!!
  for en skjønn gutt han er… så veslevoksen:)
  lykke til med det store forholdet, håper det varer lenge (ihvertfall til juli:)

  • alexia sier:

   Ja håper det. Må jo få hilse på svigerdatteren min!
   Men syns jo egentlig han kan være liten en stund til jeg. Det går for fort for meg dette her.

 3. Lammelåret sier:

  Jøss, det var tidlig!

  *glad for barndommen så lenge den varer – det gjør den enda*

  • alexia sier:

   Altfor tidlig!
   Ble litt glad i går kveld da han plutselig ville ha kosebamsene sine i senga igjen. Så han er litt barn fremdeles. Heldigvis.

 4. Han er bare så herlig! 🙂

 5. Katrine sier:

  Herlig! Her er minsten kjæreste med Thea, og det har de vært i over ett år allerede… «og, tenk, de har tungekysset… æsj!» Sitat bestekompisen i barnehagen. 🙂 Bra han ikke bryr seg så mye om at alle andre vet…

 6. Så nydelig! Han har så gode refleksjoner den gutten.

  PS. Slitsomt passord-system som har kommet til her…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *