Det gikk heeilt fint!

Jeg skulle fortelle hvordan foreldremøtet gikk ja.

På forhånd gruet jeg meg litt mye- siden jeg uten å tenke meg om sa ja til å fortelle om Dexter, om ADHD-diagnosen han fikk i fjor høst, om medisinen han går på- og alt det andre jeg hadde lyst å si.

Jeg som først ikke hadde lyst til at noen skulle vite, har byttet litt mening. Fordi jeg tror folk flest vil forstå han bedre om de vet han har ADHD .

Men da bør de jo vite litt om symptomene også- det er mange rare meninger og oppfatninger ute og går. Jeg selv hadde en haug rare oppfatninger før han begynte med utredningen – og var svært svært skeptisk til medisin.

Ikke nå lenger.

Når jeg ser hvor mye bedre livet hans er etter han begynte med medisin.

Det jeg gruet meg mest til -den kvelden her- var tanken på å stå der framme og prate- det er det absolutt verste jeg vet.

Men jeg skulle gjøre det- for hans del.

Rett før møtet begynner tar læreren meg til side. Om jeg kunne la henne prate- som var en mer nøytral person, og kunne fortelle litt om hvordan skolehverdagen hadde vært før, og hvor mye bedre det gikk nå? Hvis hun fikk lov av meg da.

Nå er jo jeg et jamenneske.

Så hun fikk lov.

Og det gikk heeeeilt fint!

Hun sa det meste. Så supplerte jeg. Og var bittelitt lettet etterpå.

Ungene – de hadde barnevakt for første gang mens jeg var der.

Det var også litt spennende- ei datter av ei venninne som de aldri hadde møtt før var det som skulle passe de. Dexter var ikke særlig fornøyd med meg da.

Men da jeg kom hjem, hadde de visst funnet tonen fullstendig. Spilt spill og tegnet og spist kveldsmat.

«å mamma- du må gå ut litt oftere altså. Vi savner Maria!»

Sa de da hun gikk.

20120909-001240.jpg

Se- til og med Terje slapper av.

Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Det gikk heeilt fint!

 1. Karen sier:

  Haha, Trje faktisk 🙂 Vi har en katt som heter Frank. Folk synes det er kjempemorsomt 😛

  Så fint at det gikk bra da. Slike ting som er en så stor del av en, er ofte veldig godt å dele med andre …

  Håper helgen er fin 🙂
  *klemmer*

 2. Anna GL sier:

  Er det ikke akkurat derfor man sitter inne med så mange rare forestillinger om hva adhd (ol.) er? Fordi vi skal legge lokk på det for å virke normale. Og så blir det bare et ryktesurr og annet surr av det hele. Syns det er bra du er åpen om det, jeg. Helt sikkert mange av leserne dine som lurer på hvordan dere takler å ha en gutt med adhd og hvordan medisinene virker og hvordan han har vært før og etter. Som i så mange andre temaer, så er det vel åpenhet som kan virke trøstende og opplysende. Hvor mange er det ikke som googler «adhd medisin virkning» eller «barnløs blogg» for å få «ekte» menneskers oppfatning og historier? Jeg gjør det hele tiden. 🙂 Du er tøff!

  PS Digger Terje! 🙂

 3. Hanne sier:

  Jeg har jo delt mine tanker rundt dette med å informere andre foreldre tidligere, så jeg sier bare; godt at dere har kommet hit – på alle måter:)

  Varm klem
  Hanne:)

 4. whitebite sier:

  Så FLOTT!!
  (Var det noen som stilte spørsmål?)

  Var nettopp på foredrag på vår nye BUPA her om AD/HD….interessant! Jeg kan ikke allverden, men er veldig nysgjerrig..vil gjerne lære. Nøkkelen til at barn blir bedre forstått er jo at vi voksne setter oss inn i de ulike diagnosene og vanskene mange barn sliter med..

  Synes du er så flink jeg Alexia..beundrer deg! STOR klem!

  • alexia sier:

   Takk Whitebite !

   Ja det var litt spørsmål .
   Men ikke så mye. Og skulle gjerne sagt mye mye mer- fordi det er så mange myter omkring dette.

   Veldig bra at dere som jobber med barn får litt innsyn i denne diagnosen, den er jo ganske vanlig egentlig.

   Skulle bare ønske jeg var litt mer sånn taletrengt eller talefør…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *