De middagene…

Middager.
Den evige problemstillingen- hva skal vi ha idag , som er sunt, godt, kjapt å lage og alle liker?
Jeg fant ut at å planlegge middager for en uke er ganske smart.
Å la ungene være med å bestemme er også lurt.

20121002-105053.jpg

Først skriver jeg opp masse forslag . Så får de velge noen hver- kravet er minst to typer fiskemiddager, og forskjellig hver dag i uka.

20121002-105305.jpg

Det har fungert veldig bra !

De godtar at ikke deres favoritt står på menyen ene dagen- for de har jo fått bestemt en annen dag.

Det er enklere å handle mat.

Og lettere å spise variert faktisk- selv om jeg gjerne skulle hatt mere rene kjøtt- og fiskeretter- men det får jeg ikke i dem.

Det viktigste for meg, er å la middagen være noe en koser seg med- og så legger jeg alltid noen grønnsaker oppi eller ved siden av det vi skal ha.

Så, hva spiser dere på en tirsdag?

Og har alle fast pizzadag?

Det er fredagen hos oss.

Dette innlegget ble publisert i hverdag, Tips og råd og merket med . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til De middagene…

 1. ShyB sier:

  Ja, dei middagane….
  Flott at du har fått eit system som virker. Vi er 6 i familien, og det er nesten aldri klaff med at alle er fornøgd. Eg og mannen har kvar si veke der vi har ansvar for å bestemme og planlegge maten. Funker greit. Ungdomane i huset får kome med forslag, men ofte er dei ganske ensidige…
  Akk ja, dei middagane…

 2. Katrine sier:

  nei, det er ikke enklet… blir så lei av å finne på hele tiden… vi har også tavle hvor vi skriver opp, og de ukene vi gjør det er det jo superenkelt 😉

 3. Ingunn :) sier:

  Det var lurt! Hm…. virkelig noe å vurdere! Takk for at du deler!

 4. Cecilie von der Ohe sier:

  Jeg pleier ofte å kjøpe inn middag for noen dager fram i tid. På tirsdag hadde jeg ikke skikkelig middag, bare noen brødskiver. Til gjengjeld fylte desserten (rips med eggedosis) meg med gode sommertanker og sommerminner.

  Cecilie

 5. Ann sier:

  Dette var lurt! Vi har enn så lenge så små unger at de spiser (eller ikkje spiser) det vi lager til de. Vi har vekesmenyar som går i rotasjon på 6 veker. Da slepper vi å forholde oss til kva vi skal spise; det er jo alt bestemt. Det sparer vi masse tid og irritasjon på. Men du skal ikkje sjå vekk frå at vi forandrar til din metode når ungane veks til:)

 6. Linn sier:

  Mamma gjør noe lignende med ungene som bor hos dem. Hun har et krittavle som de får skrive opp ønskemiddager på, og så velger hun ut i fra den. Etter oss tre søsknene har hun fått mer fiskeglade barn i huset – var kanskje jeg som var verst 😉 men men..
  Hos mamma er det taco og ikke pizza som er yndlingsretten. Og fredag eller lørdagsmiddag .. Når jeg var lita var det bestandig grøt på lørdag ..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *