Sarah Bernhardt konfektkaker

Du trenger:

3 eggehviter
2 dl sukrin
250 g finmalte mandler

Sjokoladekrem:
200 g smør – mykt
sukrinmelis etter smak
3 eggeplommer
100 g revet mørk sjokolade(sukkerfri/70%)

Glasur:
200 g mørk sukkerfri sjokolade
2 ss delfiafett

Slik gjør du:

Mandelmakroner:
Mal mandlene i kvern eller i food processor. Stivpisk eggehviter og tilsett sukrin, deretter mandelmelet. Sett på bakepapir med en skje, la de være litt flate og runde. Stek på 160 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Smørkrem:
Pisk/rør sammen smør/margarin, sukrinmelis og eggeplommer til en smidig krem, tilsett sjokoladen og bland/pisk litt til.

Fyll sjokoladekremen i en kremsprøyte el. l. og lag en liten topp på hver kake. Sett kakene på et brett og legg i fryseren til sjokoladekremen på kakene har stivnet.

Glasur:
Smelt sjokolade og delfiafett forsiktig. Dypp sjokoladekrem-delen av kakene i glasuren og avkjøl.

Oppbevares i fryser eller kjøleskap.

Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *