Oi, jeg tapte………..

I panteautomaten i den lokale Rema-butikken har de en knapp der vi kan velge å bli med i Røde Kors-lotteri i stedet for penger for flaskene. Jeg velger alltid det- kan jo vinne, og uansett støtter man en god sak?

Dexter er litt fascinert over dette her, og tenker også veldig mye på penger og hva ting koster for tida. Han tjener jo en formue på tannfelling, og de pengene må jo investeres fortest mulig. Stort sett har det gått i Lego fram til nå, men nå har han begynt å tenke STØRRE

Han ønsker seg go-cart– og pc– og flatskjerm på rommet- og hele legokolleksjonen. Og helst et ekstra rom så han får plass til den. Så da skjønte han tannfellingspengene ble litt knappe. Selv om vi sper på med ukepengene. Og trekker jekslene. Og selger saft til naboene nedi veien til sommeren.

Han begynte å pante flasker, men han vant ikke der han heller.

Så en dag legger han merke til store plakater rundt omkring som proklamerte hvor stor Lotto-gevinsten var denne gang. Potten var faktisk kommet opp i 30 millioner- det er noen måneder siden dette her.
Dexter ble fyr og flamme- «tenk mamma du kan vinne 30 millioner!Skal jeg få litt da? Hvor mye får jeg da? tenk om jeg får 10 000- tenk all den Legoen jeg kan kjøpe da! mamma! Vær så snill- meld deg på!!!»
Vel, hvorfor ikke- vinner jo ikke om man ikke leverer- så jeg slang inn en kupong, og forklarte at det var ikke SIKKERT vi vant for det- men klart vi skal prøve.

(jeg prøver iherdig å overbevise han om at det går an å ha et liv uten Lego og pc uten at det ennå har trengt særlig inn. Dessuten hadde jeg ikke blitt suuur om jeg vant 30 mill. Og ja, jeg hadde til og med gitt til veldedighet!!!! Helt sant)

Om kvelden ville Dexter jeg skulle sjekke resultatet.

Ingen gevinst der

– jaja, sånn er det jo bare sier jeg- er bare noen få som vinner, men kanskje en annen gang?

Dexter ser på meg med en alvorlig mine.

«Oi…mamma, har du tapt 30 millioner???«……


Dette innlegget ble publisert i barna og deres hverdag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Oi, jeg tapte………..

  1. Tilbaketråkk: Kavalkade | Mor til Fire

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *