Dronning Maud

Dronningen av alle desserter! Her hvor jeg bor, er den så selvsagt på absolutt alle festdager, konfirmasjon, bryllup, barnedåp, jul, nyttårsaften, 17. mai…det er ikke spørsmål om hvilken dessert man skal ha- det store spørsmålet er med eller uten alkohol og hvordan unngå gelatintråder!

Den er nærmest hellig. Så da jeg ville lage den med fruktose i stedet for vanlig sukker, og med sukkerfri sjokolade i stedet for Dronning sjokolade- for min familie var det omtrent likestilt med å si at julaften i år skal vi feire på Mc Donalds.

Men- ikke nå lenger! I år var det min nesteldste datter som klarte lage den, og den ble fullstendig sukkerfri, og som vanlig lagde vi for lite……….

her er oppskriften:

Ingredienser:

6 egg

6 ss fruktose

6 dl kremfløte

9 plater gelatin

1 plate sukkerfri sjokolade, mørk eller lys etter smak

Slik gjør du:

Bløt gelatinen i vann. Rasp sjokoladen. Pisk eggedosis og fruktose til stiv eggedosis. Løs opp den oppbløtte gelatinen i 1/2 dl kokende vann, la det avkjøle litt før du tilsetter det i eggedosisen under pisking (på denne måten blir det ingen tråder)

Pisk kremfløten til luftig krem, og bland eggedosis og krem med lett hånd. Ha så fromasjen i en skål, lagvis med sjokolade, sjokolade på toppen.

Denne oppskriften skal være til 6 personer. Men i min familie holder den vel knapt til 2……….blir ca 4 l fromasj 😉

P.S. om man absolutt vil bytte ut fruktosen med vanlig sukker, og sjokoladen med vanlig sjokolade så kan man det. Dette er den sunne varianten, godkjent av mine meget kresne Dronning Maud-elskende barn!

Og noen tilsetter whiskey/sherry/madeira etc i den, det ville vært helligbrøde i min familie- men prøv gjerne!

Dette innlegget ble publisert i Diverse og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *